Haberler

Yeni BMW M5’ten pist rekoru, ama Nürburgring değil!




Yeni BMW M5’in ‘Ring’de neler yapabileceğini henüz bilmiyoruz, ancak otomobil başka bir pistte bir rekora çoktan imza attı.

BMW fabrika pilotlarından Bruno Spengler (2012 DTM şampiyonu), F90 kasa M5’i Şangay pistinde kullandı ve 2:22.828’lik bir süreye imza attı. Bu süre, Alman üreticiye göre bu pistteki seri üretim sedan otomobiller arasında atılmış en hızlı tur.

Seri üretim sedanların en hızlısı yeni BMW M5

Pistin 1:31.68’lik genel rekorunu elinde bulunduran isim ve otomobil ise Lewis Hamilton ve Mercedes-AMG W08 EQ Power+. Rekor bu seneki Çin Grand Prix’inde kaydedilmişti.

M5 xDrive dört tekerlekten çekiş sistemine sahip, dolayısıyla pistin dört çeker rekorunu da M5’in aldığını düşünebilirsiniz. Fakat yanılıyorsunuz, AWD rekoru 1:42.53 ile Toyota TS050 prototipine ait.

Pistte şimdiye kadar M5’ten daha hızlı sedanlar da oldu: Citroen C-Elyssee WTCC 1:48, Holden Commodore V8 Supercar ise 1:51 döndü. Fakat bunların seri üretim otomobiller olmadıklarını belirtmek gerek.

Ferrari LMGTE otomobilinden “sadece” 20 saniye yavaş

Yine de M5’in kaydettiği tur zamanı hiç de fena değil; özellikle de Ferrari 458 LMGTE yarış otomobiliyle kaydedilen rekor süreyle arasında 20 saniyeden az olduğunu düşünürsek. Sıra geldi Nürburgring’e. Heyecanla bekliyoruz!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Aradaki 20 sn süre dilimini çok azmış gibi belirtip bmw ye övgü göndermek hiç hoş olmamış 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu