FeaturedHaberler

M4’e alternatif arayanlar için: Alpina B4 S Bi-Turbo




“M4 gibi olsun ama daha özel olsun” mu diyorsunuz? O zaman temelinde Alpina eli değmiş bir M4 olan Alpina B4 S Bi-Turbo’ya kesinlikle göz atmalısınız.

Güçten ödün vermiyor

En büyük artısı da güçten hiç ödün vermiyorsunuz, hatta fazlası var. B4 S Bi-Turbo, normal M4’ten 9 beygir ve 56 Nm daha fazla güç çıktısına sahip. Bu toplamda 434 HP güç ve 660 Nm tork demek.

Fotoğraftaki beyaz model özel ön splitter, yan etekler ve arka spoylerinin bulunduğu Alpina gövde kiti ile birlikte BMW Abu Dhabi’de bulunuyor. Aynı zamanda otomobil çok kollu büyük alaşım jantlara, mavi fren kaliperlerine ve Alpina çıkartmalarına sahip. Alpina spor süspansiyon ve Alpina Switch-Tronic teknolojisine sahip yenilenmiş 8 ileri otomatik şanzıman da iyileştirmeler arasında.

Hem sportif, hem zarif

İç mekanda ise bolca deri ve karbon kullanılmış. Karbon detaylar orta konsolu boydan boya kaplamış. Kabin yalnızca sportif değil, aynı zamanda da oldukça zarif; ki bu Alpina’da sıklıkla gördüğümüz bir durum.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Yürüyenden ziyade görselliğe önem vermişler
    M4'ün vidasını sıksan zaten 9 hp fazladan elde edersin. Bu araçta çok daha fazlası var

    Bir de bu araç hiç M4'e benzemiyor. Aynalar standart 4 serisi, ön tampon luxery line
    M4 modifiyesi olduğuna emin misiniz ? Koltuklar bile M değil
    Standart 4 serisini modifiye etmişler..

    1. Aslında cevabı kendiniz de vermişsiniz bence görselliğe önem vermişler diyerek. M4'ü alıp görünüş olarak luxury line ile M arası bir kombinasyon yapmışlar bence. Son paragrafta da belirttiğim gibi, sadece sportif görünmek değil, şık görünmek de önemli Alpina için.

  2. M4 431 beygir gücüne sahip. Fark sadece 3 beygir.

    sergensatir demiş ki:

    M4'ü alıp görünüş olarak luxury line ile M arası bir kombinasyon yapmışlar bence.Hepsini görüntüle…

    Ayrıca Alpina otomobiller zaten standart BMW serilerinin tuning yapılmış halleridir. M'ler ile alakası yoktur. M4'ü alıp değil, 4 serisini alıp modifiye ediyorlar.

  3. Dış görsel olarak daha iyisini beklerdim, M4'ün üstüne sadece 9hp olması da yetersiz olmuş bence.

    Arkadaş'ın dediği gibi bu şasi, bu mühendislik için +9hp çok az.

  4. Bizim tuningciler bile daha iyilerini yapıyorlar zaten. Alpina sadece etiket gibi geliyor bana. Görmediğimiz başka bir şey yoksa eğer.

  5. Bence daha da kötü olmuş ne olduğu belli değil direksiyonda M değil. Sanki luxury 4 almış M gibi görünsün istemişsin gibi olmuş bizim Türkiyedeki M görünümlü Çakmalar gibi olmuş

  6. Alpina çoğu zaman normal serileri modifiye ediyor. M serisi zaten özel bir araç.

  7. Alpina'nin normal serileri modifiye ettigini bilmiyordum. Arac zaten bir M kadar dikkat cekmiyor. Ilk bakista o aynalari bombeli on kaputu, sisirilmis camurluklari gormeyince normal bir seriyi aldiklari anlasiliyor..M4 cok daha agresif duruyor

    9 hp M4 modifiyesi icin zaten bir sey degil. M4'e bir performans egzozu taksan sirf +30 hp kazanirsin

  8. Belki bir çok kişinin tepkisini çekebilirim ama aracın arkasındaki Alpina B4 yazısının yeri, harflerin şekli itibariyle sanayi usulü araçların arkasına yapıştırılan krom yazılardan hiç bir farkı yok. Ya hiç koymayın ya da daha estetik yazı tipi ve orijinal bir bölge seçin..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu