FeaturedHaberler

BMW M5, arabadan arabaya yakıt ikmali ile drift rekoru kırdı




Uygun koşullarda yapılan anlık driftler, sürüş keyfi bakımından en zevkli aktivitelerden biri. BMW M5 (F90) ise arabadan arabaya yakıt ikmali yaparak kırdığı çifte rekor ile bu zevki bambaşka bir noktaya taşımış gibi görünüyor.

BMW M5, arabadan arabaya yakıt ikmali ile drift yaptı!

Tek seferde en fazla drift yapma rekoru, 5 saat 46 dakika ve toplam 165 kilometre ile Toyota GT86‘ya aitti. Jesse Adams’ın geçtiğimiz yıl kırdığı rekoru ele geçirmek isteyen BMW Amerika ekibi, Guiness Rekorlar Kitabı denemesinde Bavyeralı markanın sevilen modeli BMW M5’i tercih etti. Johan Schwartz’ın pilotluğunda tam 8 saat boyunca aralıksız drift yapan otomobil, rekoru büyük bir farkla kırmayı başardı.

Rekor denemesi boyunca hareketli şekilde toplam 5 kez yakıt ikmali yapan BMW M5, bu sayede toplam 374.1 kilometre yol kat etmeyi başardı. Her biri 50 saniye süren yakıt ikmallerinde drift yaparak yaklaşan BMW M5, rekor denemesindeki aracın 68 litrelik deposunu doldurmayı başardı. Ayrıca rekoru daha da ilginçleştirmek için son bir saatte yakıt ikmali yapan M5 de drifte katıldı. Yaklaşık 79 kilometre boyunca yan yana drift yapan iki araç, diğer rekor ile beraber “su destekli en uzun süre ikiz drift rekoru”nu da kırmış oldu.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Koca Bmw nelerle uğraşıyor diyecektim de Bmw Amerika yapmış bunu 😀
    Tipik Amerikan öküzlüğü..Bmw bu tarz saçmalıklarla, sidik yarışlarıyla kendisini ispat etmeye çalışan marka değil, buna ihtiyacı da yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu