FeaturedHaberler

2019 Mercedes-Benz G Serisi Yeniden Doğuyor




Mercedes-Benz G Serisi zamana karşı dimdik durdu ve markanın ikonu haline geldi. Bir ikonun yeniden tasarlanması hiç kolay değil, ancak yenilenen 2019 G Serisi ile Mercedes Benz iyi iş çıkartmış.

Selefinden daha büyük

Bilindik köşeli hatlarını ve kutu gibi tasarımını koruyor. Görünüşünün aşağı yukarı aynı olmasına rağmen yeniden tasarlanan model selefinden 53 mm daha uzun ve 121 mm daha geniş.

Büyük değişiklikler iç mekanda

İç mekana girdiğimizde yeni direksiyon, metalik aksanlar ve ahşap veya karbon dokular göze çarpıyor. Analog gösterge paneli ile gelen G Serisi’nde istenirse multimedya ekranıyla aynı boyuttaki (12.3 inç) hayalet gösterge paneli tercih edilebiliyor. Bunlara ek olarak otomobilde ısıtmalı koltuklar, 7 hoparlörlü ses sistemi ve çok sayıda yeni eşya gözleri mevcut.

Ön koltuklarda soğutma ve masaj özelliği sunan Active Multicontour koltuk paketi ve 16 hoparlörlü Burmester Surround ses sistemi gibi baş döndürücü bir dizi opsiyon mevcut.

Yaşam alanı genişliyor

Gürültü, titreşim ve sertliği azaltmak için çeşitli iyileştirmeler yapılan 2019 G Serisi’nin konforu oldukça artmış. G Serisi büyüyen boyutlarıyla sürücü ve yolcular için daha ferah bir yaşam alanı sunuyor. Arka koltukta seyahat edecekler eski G Serisi’ne kıyasla 150 mm daha fazla diz mesafesine sahip.

Yeni SUV ilk olarak 416 HP güç ve 609 Nm tork üreten 4 litrelik çift turbolu V8 ile satışa sunulacak. G Serisi beraberinde 9 ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak.

Arazi odaklı özellikler arasında, yeni transfer kutusu ile maksimum arazi verimliliği sağlamaya yarayan gaz, direksiyon ve süspansiyon tepkisini değiştiren yepyeni bir G Modu bulunuyor.

G Serisi, arazi kabiliyetinin yanı sıra AMG ayarlı süspansiyonlara ve alüminyum gibi hafif malzemeler sayesinde yaklaşık 170 kg daha hafif boş ağırlığa sahip.

G Serisi Haziran ayında yollarda

Tamamen yenilenen G Serisi, 2018 yazında satışa sunulacak. Otomobilin Almanya’daki fiyatı 107 bin Euro‘dan başlıyor.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

4 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu