Haberler

2019 BMW Z4 giderek kamuflajdan arınıyor




2019 BMW Z4 ile ilgili görebileceğimiz en detaylı fotoğrafları edindik. Otomobil piyasaya çıkmaya yaklaştıkça kamuflajlarından da kurtulmaya başladı.

Fotoğraflardan da görebildiğiniz üzere test otomobilinin böbrekleri üretim versiyonunda kullanılacak böbrekler, tamponları da seri üretim olabilecek tamponlara benziyor. Otomobilin geri kalanıysa ince bir kamuflaj katmanıyla hala gizli durumda.

Otomobilin genel duruşu Z4 konseptiyle oldukça benzer, ancak doğal olarak üretim için biraz “evcilleştirilmiş.” Konsept otomobil BMW’nin tarihinde sıkça kullandığı “köpekbalığı burnu” detayına sahipti; üretim modelinde de bu detayın korunmasını dilerdik!

2019 BMW Z4 sadece arkadan itişli sunulacak

Yeni BMW Z4, elektrikli ve dört çeker yürüyen aksamlarla da kullanılabilecek yeni bir platform üzerinde şekilleniyor. Eğer son iki senedir bir mağarada yaşamıyorsanız (!) Almanların bu platformu Toyota ile birlikte geliştirdiğini zaten biliyorsunuzdur. Platform aynı zamanda merakla beklenen yeni Supra‘nın da temelini oluşturacak.

Duyumlarımıza göre BMW yeni Z4’ü sadece arkadan itişli olarak sunacak. Dolayısıyla dört çeker ya da elektrikli modellerin geliştirilmesi Toyota’ya bırakılmış oluyor. Ayrıca Bavyeralıların bu sefer gerçek bir M modeline de ürün gamında yer vereceklerini biliyoruz.

M modelinde M3 makinesi kullanılabilir

Otomobilin giriş seviyesi modellerinde sıralı dört silindirli 2.0 litrelik turboşarjlı üniteler görev yapacak. Motorun 195 HP güç ve 320 Nm tork üreteceği biliniyor, ayrıca bu güç arka tekerleklere altı ileri manuel bir şanzımanla iletilecek. sDrive 30i modellerindeyse aynı motorun daha güçlü bir versiyonu kullanılacak. BMW ayrıca M40i versiyonuyla motor yelpazesinde bir altı silindirliye de yer verecek, ancak gerçek M modelinde nasıl bir motor kullanılacağını henüz bilmiyoruz. BMW en son yaptığı Z4 M’de M3’ün motor/şanzıman ikilisine yer vermişti.

Otomobilin üretimi Kasım 2018’de başlayacak ve otomobil 2019 yılının ilk yarısında tanıtılacak.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu