Haberler

Audi, Çin pazarında Mercedes ve BMW’yi geride bıraktı




Audi satış rakamlarındaki ufak artışa rağmen Çin pazarında liderliğini korumaya devam ediyor. 2017 yılı satış rakamlarının açıklanmasıyla netleşen rakamlarla birlikte Alman üretici 2016 yılına göre yüzde 1,1 artışla birlikte 597.886 adet otomobil satışı gerçekleştirdi.

Çin’de Alman üreticilerin başını Audi çekiyor

Audi’nin hemen ardında yüzde 15’lik yükseliş gösteren BMW ve Mini ikilisi yer almakta. 594,388 adet satışla ikinci sırayı alan BMW grubunu ise 587,868 otomobil ile Mercedes ve Smart markalarının yer aldığı Daimler grubu takip etmekte. BMW gibi Daimler ise geçtiğimiz yıl içerisinde yüzde 26’lık bir artış gösterdi.

Aralık ayında ise Mercedes ve Smart ikilisi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 12’lik artış ile 48,140 rakamına ulaşırken Audi de yüzde 34 artışla 69,160 olarak açıklandı. BMW ve Mini’de Aralığı yüzde 19’luk artış ve 52,026’lık satış rakamlarıyla kapattı.

Alman üreticilerden Çin pazarına özel modeller yolda

Audi’nin yazılı açıklamasında yer alan başlıklardan birisi ise yeni Q5’in en başarılı olduğu pazarın Çin olduğuydu. 2018’in ikinci çeyreğinde ise Çin pazarı için uzun aks mesafesine sahip bir modelin daha piyasaya çıkması planlanıyor.

BMW de 5 Serisi’ndeki model değişikliğine rağmen 2017 satışlarını güçlü kapattıklarını belirtti.

Mercedes cephesinde ise Almanya ve Çin en güçlü iki pazar konumunda kalmayı sürdürdüler. C segmenti’nin de Mercedes adına en hızlı büyüdüğü pazar Çin oldu. Yeni E Serisi’nin çıkışı ise satışları ikiye katlarken uzun şasi modeli için talep giderek artıyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu