HaberlerOtomobil Sporları

Formula 1 böyle olmalı: Civic ve AE86’nın savaşı




Takip ettiğiniz tüm motorsporları organizasyonlarını unutun. Videodaki Civic ve AE86 uzun zamandır izlediğiniz en heyecanlı rekabet olabilir.

İnternet olmasaydı bu yarış serisinin ve bu kısa klibin varlığından haberimiz belki de olmayacaktı. Video, Avustralya’da düzenlenen Improved Production Car Championship, yani “Modifiyeli Seri Üretim Otomobil Şampiyonası” organizasyonunun bir ayağına ait. Adından da anlaşılacağı gibi bu organizasyonda, motor güçlerine göre sınıflandırılmış modifiyeli otomobiller mücadele ediyor.

Civic ve AE86’nın “it dalaşı”

Videoda ise önden çeker bir Honda Civic ile arkadan itişli bir Toyota AE86’nın “it dalaşı”nı izliyoruz. İki otomobil de motor ve ağırlık olarak birbirlerine oldukça denk. Videoda iki sürücünün kabiliyetleri yarışıyor, biz de farklı çekiş sistemlerinin aynı koşullarda nasıl davrandığını izleyebiliyoruz.

Klip boyunca ikili arasında bir sürü geçiş oluyor (Civic’in Toyota’yı şikanın dışından geçtiği ana dikkat!), fakat damalı bayrağı ilk geçen otomobil Toyota oluyor. Klip Initial D gibi, tek farkı Avustralya’da, pistte ve gerçek hayatta olması!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu