Haberler

Daimler CEO’suna göre ikon otomobiller




Daimler CEO’su Dieter Zetsche, geçen hafta Detroit’te yeni G Serisi’ni tanıtırken kendine göre otomotiv dünyasına damga vurmuş ikon otomobiller listesini de paylaştı.

İkon otomobiller dört tane

Zetsche’ye göre “zamana karşı koyan gerçek ikonlar çok fazla değil.” Zetsche, bu otomobillerin Ford Mustang, Porsche 911, Jeep Wrangler ve Mercedes 300 SL olduğunu düşünüyor. Dört otomobilin de ortak üç özelliği olduğunu da belirtiyor.

Bu özelliklerden ilki, “dördünün de bir amacı var ve bu amaç için hiç bir tavizde bulunmuyorlar.” Zetsche, bu amacın tasarım, basitlik, performans ya da çok yönlülük gibi konular olduğunu söylüyor.

“Hepsinin anlatacak hikayeleri var”

İkinci ortak özellik ise bu otomobillerin “zamansız”lığı. Zamansızlıktan kasıt, piyasaya çıkalı ne kadar uzun süre olmuş olursa olsun bu dört otomobil de eskimeyecek, ya da çekiciliklerinden hiçbir şey kaybetmeyecekler. Zietsche’ye göre bu özelliğin en büyük sebebi ise dört otomobilin de “belirli bir görüntüsünün olması ve bundan asla vazgeçmemeleri.”

 

Üçüncü özellik ise bu otomobiller günümüze gelene kadar geçen zamanda efsane oldular ve her birinin “anlatacak bir hikayesi var.”

G de ikon olmayı hakediyor!

Zetsche ayrıca G-Serisi’nin de bu özelliklerin hepsine sahip olduğunu ve lüks off-road’cunun da aslında bir ikon olabileceğini belirtiyor. G’nin ikonik tasarımı zamanın sınavından geçti ve bu sebeple yeni model de eski G’lerle aynı çizgiye sahip.

Zetsche’nin listesine itiraz etmek pek kolay değil, ancak eklemeler yapılabilir. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce bu dört otomobil kadar ikonik başka hangi otomobiller var? Yorumlarda paylaşın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. G de eklenmeli evet, bir de Corvette eklenebilir. Onun da bir mazisi var. Beetle yani VW Kaplumbağa da olmalı. Şimdilik aklıma ilk gelenler bunlar.

  2. golf, mx-5, discovery gibi modeller de girmeli bana göre. bunlar da tarihi boyunca belli bir çizgide ilerleyen modeller.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu