FeaturedHaberler

Ford Edge, sert görünümlü ST versiyonuna kavuştu




Ford’un SUV segmentindeki temsilcisi Edge, ağır makyaj operasyonu sonrasında yeni yüzünü Detroit Otomobil Fuarında gösterdi. Yenilenen Ford Edge, özel bir ST versiyon ile geliyor!

Yeni Edge, ağır makyaj sonrası bambaşka görünüyor

Makyajlı Ford Edge, ön ve arka yüzünde ciddi bir yenilik geçirmiş. Aracın farlarıyla bütünleşik panjuru daraltılarak sekizgen forma dönüşürken, farlar da LED olarak güncellenmiş. Yeni Edge’in arka bölümünde ise yenilenen bagaj kapağıyla artık bir bütün olmayan yeni stop grubu dikkat çekiyor.

Aracın güvenlik tarafında gelişmiş yardımcılar varlığını hissettiriyor. Gelişmiş park asistanı, çarpışma uyarısı, kör nokta takibi, şerit takip asistanı gibi donanımlar artık standart olarak sunuluyor. Ford, Edge’in kaputunun altında yer alan 2 litre hacmindeki benzinli motora ise dokunmamış. 5 beygirlik bir kazanç ile 250 beygir güce çıkan motora yeni 8 ileri otomatik şanzıman eşlik ediyor.

335 beygirlik SUV canavarı: Ford Edge ST!

Yeni Edge’in dikkat çeken en büyük değişimi ise bir ST performans versiyonunun eklenmiş olması. Edge ST; tasarım olarak Focus ST’de de bulunan parlak siyah dış detaylar, trapezoid egzoz çıkışı ve Ford Performance logolu kapı eşiği gibi detayları genlerine işlemiş. Bunun dışında aracın multimedya sisteminden süspansiyon ayarları gibi hassas ayarlamalar gerçekleştirilebiliyor.

Ford Edge ST, Sport versiyonunda da yer alan 2.6 litrelik çift turbolu V6 motoru bünyesinde taşıyor. 335 beygir güç ve 515 Nm tork gibi bir SUV’a göre ciddi değerlere sahip motor, dört tekerden çekiş sistemi ile eş zamanlı olarak çalışıyor. Fiyatı ve satış tarihinin açıklanmadığı makyajlı Edge ve Edge ST’nin bu yılın son çeyreğinde yollarda olacağı tahmin ediliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bu yeni panjur formunu artık Ford modellerinde görmeye başlayacağız, sevdim ben bayağı agresiflik katıyor, özellikle böyle modeller için.
    İlginç bir şekilde Edge Ford'un TR de premium mağazalarında özel sipariş ile gelmesine ve dolar üzerinden satılmasına rağmen hatrı sayılır rakamlarda satış yakaladı. Türkiye'de bir Ford SUV'una o kadar para verebilecek insanları görmek mutlu etti, çünkü Edge gerçekten apayrı bir yerde. Özellikle yalıtım anlamında çok çok başarılı.

  2. Kesinlikle çok sportif görünüyor. Eski halide çok güzeldi bu da çok güzel olmuş. Ford Ege ülkemize getirmişti euro’yla satmıştı araç tutmamıştı. Hiç Mercedes, BMW, Audi, Subaru, Land Rover veya Hyundai Tucson gibi birçok alternatif varken bu aracında ülkemizde tutması beklenmezdi. Ford Ege yine getirsin yine satmaz! Bu kadar açık ve net söylüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu