FeaturedHaberler

Hyundai Veloster N, 275 beygir gücüyle tanıtıldı!




Hyundai, Detroit Otomobil Fuarında duyurduğu yeni Veloster’in ardından Veloster N modelini de tanıttı. N serisinin en yeni üyesi olan Hyundai Veloster N ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

Hyundai Veloster N, Type-R ve Golf GTI’yı zorlayacak

Hyundai i30 N’den sonra tanıtılan ikinci N Performance modeli olan Veloster N, Nürburgring pistinde test edildi ve geliştirildi. Tasarım olarak ana modelden pek bir farkı bulunmayan otomobilde kırmızı detaylı aerodinamik tamponlar ve N Performance spoyler göze çarpıyor. Bunun dışında kırmızı ve mavi renkli detaylar da aracın sportifliğini arttırmış.

Hyundai Veloster N’nin kaputunun altında ise i30 N’de de bulunan 2.0 litrelik turbo benzinli motoru görüyoruz. 275 beygir güç ve 352 Nm tork üreten motor, 6 ileri manuel şanzıman ile eşleştirilmiş. Bu noktada uygun vites değişimi aralığını yakalamak için devir yakalama (rev-matching) özelliğinin sunulduğunu da belirtelim.

Altyapı tarafında da güçlü bir çalışmayla gelen araç, limitli kaymalı diferansiyel ile beraber geliyor. Standart olarak 225/40/18 ölçülerindeki Michelin Pilot Super Sport lastiklerle gelen Hyundai Veloster N, istenirse 235/35/19 boyutlarındaki Pirelli P-Zero lastik opsiyonuyla da satın alınabiliyor. Karşısında Honda Civic Type-R, Ford Focus RS ve Volkswagen Golf GTI gibi güçlü rakiplerin yer aldığı Veloster N, yılın son çeyreğinde sınırlı sayıda üretilip piyasaya sunulacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hyundai son 20 yılda çok büyük yol kat etti. Hyundai’nin tüm dünyadaki başarısını kimse gözardı edemez eden olursa da ya Hyundai’ye çekemiyordur ya da nankördür. Hyundai N ailesini önümüzdeki birkaç yılda iyice genişletecek ve büyütecektir. Hyundai çok iyi yolda ilerliyor başarılar Hyundai..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu