FeaturedHaberler

Porsche: Markanın geleceği Mission E’nin başarısına bağlı!




Porsche, tarihinin ilk elektrikli otomobili Mission E için uzun süredir çalışıyor ve yakında yollara çıkarmaya hazırlanıyor. CEO Oliver Blume, köklü markanın geleceğinin bu modele bağlı olduğunu itiraf etti.

Porsche Mission E, Alman marka için yol ayrımı yaratabilir!

Alman marka, 2020 sonrası vizyonunu 3 kola ayırmış durumda. Marka; içten yanmalı ve plug-in hibrit spor otomobillerin yanı sıra stratejilerine sportif elektrikli araçlar olarak üçüncü bir alan daha ekliyor. Blume de Avrupa’da gerçekleştirilen Panamera satışlarının %60’ının hibrit versiyon olduğuna dikkat çekerek geleceğin elektrikli teknolojilerde olduğunu kabul ediyor.

“Porsche, bu fütüristik projeye yaklaşık 1 milyar Euro yatırım yaptı ve 1.200’den fazla ek istihdam yarattı. Bu yatırım elektrikli otomobillerin geleceğine ne kadar inandığımızın bir göstergesi.” diyen Blume, Mission E’nin başarılı olması durumunda markanın 70 yıllık tarihinde bir dönüm noktası olacağını belirtti.

Tamamen elektrikli Porsche Mission E, açıklanan bilgilere göre 600 beygirden fazla güç ve 500 km’den fazla menzil üretiyor. 15 dakikalık hızlı şarj ile 400 kilometre yol kat edebilen aracın 75.000 dolar gibi uygun sayılabilecek bir başlangıç fiyatının olacağı tahmin ediliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Cayanne, Panamera satış rekorları kırarken Mission E’de elbette ki tutucaktır. Porsche genel itibariyle zaten çok başarılı olan ve bu piyasada yıllardır tasarımı, üstün kalitesi ve sürüşüyle ün yapmış olan bir markadır!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu