FeaturedHaberler

Renault yeni bir kompak SUV üzerinde çalışıyor




Renault, 4.700 dolarlık Kwid ile elde ettiği başarıdan sonra gelişmekte olan piyasaları hedefleyen küçük ve bütçe dostu bir kompak SUV üretmeye koyuldu.

LiveMint adlı haber sitesinin elde ettiği bilgilere göre yeni otomobil önümüzdeki ay Hindistan’da düzenlenen Auto Expo 2018‘de tanıtılabilir.

Konseptin üretim modeline dönüşmesi muhtemelen gelecek yılı bulacaktır. Otomobilin 4 metreden daha kısa olacak olması Hindistan’daki müşterilerin ilgisini çekiyor, çünkü Hindistan’da 4 metreden daha kısa olan otomobiller daha düşük vergi dilimine giriyor. Bu durum Türkiye’yi ilgilendirmese de otomobilin kısalığı şehir içinde avantaja dönüşecektir.

Renault-Nissan ortaklığıyla geliştiriliyor

Adı henüz belirlenmemiş olan otomobil Renault-Nissan işbirliği ile Chennai, Hindistan’daki Ar-Ge merkezinde geliştiriliyor. Kwid de aynı tesislerde geliştirilmişti.

Diğer ilgili haberlerde Renault’un aynı zamanda premium bir hatchback üzerinde de çalıştığı görülüyor. Hatchback modelin de aynı şekilde 4 metreden kısa olması, Auto Expo 2018’de tanıtılması ve 2019’da piyasaya çıkması bekleniyor.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

17 Yorum

  1. Maliyetten kaçayım diye iç – dış hava sirkülasyon fonksiyonun düğmesini üretimden kaldırıp kuş serisi otomobillerin kıvamında çek çekli kol ile üretime sokarlar, ama dokunmatik ekranı da ihmal etmezler. Tezatlığın dibi yani. Sıradan bir tuşun maliyeti kaç paradır Allah aşkına..

  2. Cenk demiş ki:

    Maliyetten kaçayım diye iç – dış hava sirkülasyon fonksiyonun düğmesini üretimden kaldırıp kuş serisi otomobillerin kıvamında çek çekli kol ile üretime sokarlar, ama dokunmatik ekranı da ihmal etmezler. Tezatlığın dibi yani. Sıradan bir tuşun maliyeti kaç paradır Allah aşkına..Hepsini görüntüle…

    Retro hocam o 🙂

  3. v1scount demiş ki:

    Retro hocam o :)Hepsini görüntüle…

    O mantıkla üretmiş olsalar başımla beraber 😀

  4. Bu arabayı alırım, tam benlik. Otomatik Stepwaylere bakıyordum bu aralar, Bunu gördüm hoşuma gitti.

  5. Cenk demiş ki:

    O mantıkla üretmiş olsalar başımla beraber :DHepsini görüntüle…

    Orta konsolun en altında bi start-stop yeri hazırlayıp vazgeçmişler gibi. O da retroluktan olmasın :D:D

  6. Artık her türlü mantıkla yapmış olabilirler tahmin etmek zor 😀 Maliyet kısılmasını anlarım ama aracın iç ve dış mekanında, gözle bu kadar çok görülen ve kullanılan kısımlarda yapılmasını anlayamıyorum bir türlü.

  7. Cenk demiş ki:

    Artık her türlü mantıkla yapmış olabilirler tahmin etmek zor 😀 Maliyet kısılmasını anlarım ama aracın iç ve dış mekanında, gözle bu kadar çok görülen ve kullanılan kısımlarda yapılmasını anlayamıyorum bir türlü.Hepsini görüntüle…

    Yani tabii Renaulttan mantık ne kadar beklenirse işte :D:D Çekçekli kolun maliyetinin tuşlu mekanizmadan daha düşük maliyetli olacağını pek sanmıyorum açıkçası, garip kafalar :confused:

  8. İç fotoğraflarına bakarken sizinde burnunuza kalitesiz sert plastik kokusu geldi mi?

  9. Gelişmemiş 3. dünya ülkeleri için mükemmel.
    Bu arada Türkiyeye gelirse yok satar.

  10. Gayet güzel umarım ülkemizede gelir,zira % 800 gibi rekor bir artışa neden olan suv-crossover sınıfı satışları artarak rekabete devam edecektir. Mümkün olsada HYBRID modeliyle gelebilse,tadından yenmez..

  11. maliyeti düşünüyorsan zırt pırt yeni model çıkarmaya çalışmazsın yıl olmuş 2018 hala cam açma/kapama tuşlarını orta konsolda havalandırma desen ayrı komik hemde 2019 yılında piyasaya sürmeyi planlıyorlar plana bak 🙂

  12. Symbol denen logan kırması iğrençliğin en çok satan araç olduğunu hatırlatırım. Bizim millet donanım güvenlik ikilisinden haz etmiyor az yaksın parçası ucuz olsun sorun çıkartmasın kafası yüzünden 2000 denesinde bile toros üretilen bir ülkeyiz. Hindistanın bile yerli otosu varken kendimizi otomobil piyasası anlamında hindistandan üstün görmemizde ağlanacak halimizdir bence. Bu otomobil tamda Türkiye için uygun bir otomobil maalesef. Kendi arabamızı üretelimde sonra beğenip beğenmeme işini konuşuruz. Yazık halimize.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu