FeaturedHaberler

Tam elektrikli Mini ilk kez casuslara yakalandı




Geçtiğimiz yaz Mini yeni Electric Concept‘i tanıtmıştı. Geleneksel bir Mini’yle aynı hatlara sahip olan konsept aynı zamanda cesur tasarım öğelerine de sahipti. Sonunda tam elektrikli Mini test otomobilleri kameralara yakalandı. Model bir Mini’ye fazlasıyla benziyor.

Elektrikli olduğunu ayırt etmek pek kolay değil

Test arabası olarak iki kapılı metal tavanlı Mini baz alınmış. Otomobilin uzaktan elektrikli mi yoksa geleneksel motorlu mu olduğunu ayırt etmek pek kolay değil. Otomobilin elektrikli motorunun olmasına rağmen kaputunda bir de küçük bir scoop (hava girişi) yer alıyor.

Eğer yanda “Elektrikli Test Otomobili” yazısı olmasaydı aracın elektrikli olduğunu fark edemezdik. Bir elektrikli otomobilde olması gerektiği gibi egzoz bulunmuyor ve ön ızgaranın büyük çoğunluğu kamuflaj tarafından kapatılmış. Elektrikli olduğunu herkes anlamayacak olsa da kimse bu otomobilin Mini olmadığını düşünmez.

Platform test ediliyor olabilir

Tasarım açısından neredeyse hiçbir fark bulunmadığından yalnızca platform test ediliyor olabilir. 2020 yılında çıkması planlanan elektrikli Mini’lerin tasarım ve platform açısından gelişimi için oldukça zaman var.

İsveç‘te görüntülenen test otomobilleri daha sonra kamyona yüklenerek Münih’e gönderildi. Çetin kış şartlarında test edilmeleri mühendislerin soğuk havalarda platformun ne kadar verimli olduğuna dair veriler elde etmelerini sağlıyor.

Hakkında daha fazla bilgi olmasa da elektrikli Mini’nin en az 320 km menzilinin olacağı düşünülüyor.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu