FeaturedHaberler

Toyota’dan çağ değiştirecek proje: e-Palette!




Dünyanın ikinci büyük otomobil üreticisi haline gelen Toyota, özerk otomobiller ile ilgili çağ değiştirecek projesini CES 2018 fuarında duyurdu. Toyota e-Palette adlı yenilikçi aracın detayları haberimizde!

İster minibüs, ister ofis, isterseniz de pizzacı: Toyota e-Palette!

Toyota e-Palette, Japon marka tarafından geleceğin kompakt hepsi bir arada aracı olarak tanıtılıyor. Tamamen özerk şekilde tasarlanan elektrikli araç, herhangi bir sürücü olmadan kendi başına yol alabiliyor. Bu sayede pek çok görevi tek gövdede gerçekleştirebilen araç; pizza aracı, kargo aracı, ilk yardım aracı, mini kafe ve ofis gibi çeşitli misyonlarda kullanılabiliyor.

Toyota’nın başkanı Akio Toyoda, gövde boyutuna göre 4 ve 8 tekerlekli olarak üretilebilen araç ile ilgili teknik detayları açıklamadı. Fakat projenin ilk aracının 2020 Tokyo Olimpiyatları‘nda tanıtılacağı ve aracın olimpiyatlarda aktif olarak kullanılacağı bildirildi. Ayrıca Toyota’nın otonom araçlar konusunda Amazon, Didi Chuxing, Pizza Hut ve Uber gibi markalarla işbirliği halinde olduğu biliniyor. Bu işbirlikleri sayesinde önümüzdeki yıllarda konsepti yollarda sık sık görebiliriz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. TOYOTA dünyanın en büyük otomobil üreticisidir ve 1’incisidir 2’incisi VW’dir. TOYOTA’nın Marka değeri: 46,2 milyar dolar VW; 25,0 milyar dolar. Kim dünyanın en büyük 2’inci otomobil üreticisi. TOYOTA’yı çekemeyen anten taksın oda yetmezse türksat uydularından birini alıp taksın kendine

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu