FeaturedHaberler

Türkmenistan tüm siyah otomobilleri yasaklıyor




Zaman zaman yasalar otomobil severlerin aleyhine olabiliyor fakat böylesine tuhaf bir durumla nadiren karşılaşıyoruz. Türkmenistan siyah otomobilleri yasakladı ve mevcut siyah otomobillerin başka bir renge boyanmasını istedi.

Türkmenistan’daki siyah otomobil yasağı 2015 yılına dayanıyor fakat bu yasak yalnızca ithal edilen otomobiller için geçerliydi. Edinilen bilgilere göre geçtiğimiz günlerde ülkenin cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhammedov, ülkenin başkenti Aşkabat‘ta tüm siyah otomobilleri yasakladı.

Üstelik daha şimdiden birçok siyah otomobil polis tarafından bağlanıp otoparka çekilmiş ve bazı araç sahipleri otomobillerini yerinde bulamamış.

siyah otomobilleri
Ülkenin başkenti Aşkabat, “Beyaz Şehir” olarak da anılıyor.

Cumhurbaşkanı beyaz rengi çok seviyor!

İnsanların otomobillerine geri kavuşabilmeleri için otomobillerini daha açık bir renge boyatmayı kabul ettikleri bir belge imzalamaları gerekiyor. Cumhurbaşkanının favori renginin beyaz olduğunu düşünürsek beyaza boyatmak işleri kolaylaştıracaktır.

Aynı zamanda bölgede boyama hizmeti sunan yerlerin fiyatlarının 500 dolardan 1000 dolara çıktığı, yani ikiye katlandığı öğrenildi.

Cam filmlerinden bahsedecek olursak, onlar 2014 yılından beri yasak.

 

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu