FeaturedHaberler

Volkswagen Jetta artık Avrupa’da satılmayacak!




Detroit Otomobil Fuarının açılış gününde tanıtılan yeni Volkswagen Jetta için flaş bir karar alındı. Alman üretici, yenilenen modeli Avrupa pazarında satışa sunmayacak!

Volkswagen Jetta için flaş karar: Artık Avrupa’da yok!

Volkswagen AG, bugün yaptığı basın açıklamasında sevilen modelin Avrupa pazarında satışa sunulmayacağını açıkladı. Amerika ve Meksika pazarında satılacak yedinci jenerasyon Volkswagen Jetta, Çin’de ise Sagitar adıyla alıcı bulacak. Yapılan basın açıklamasında kesin olarak belirtilmese de, aracın Avrupa pazarından çekilmesinin üç başlıca nedeni bulunuyor.

Volkswagen Jetta, 3.2 milyon adet satış rakamıyla Amerika kıtasında en fazla satılan Alman otomobili. Araç üretimi yapılan Meksika pazarında da yoğun şekilde rağbet görüyor. Ancak işler Avrupa pazarına geldiğinde satış rakamları beklemekten uzak kalıyor. Volkswagen, Jetta’yı satıştan çekip Avrupa’da yoluna crossover ağırlıklı bir model gamıyla çıkmak istemiş olabilir.

İkinci sebep ise yeni Jetta’nın iyice büyüyen boyutları. 1.8 metre genişlik, 1.46 metre yükseklik ve 2.69 metre aks genişliğine sahip model, abisi Passat’tan sadece 33 mm daha kısa. Her ne kadar farklı kalitede olsalar da neredeyse D segmentine geçiş yapacak olan Jetta’nın Avrupa pazarında yer alması bir tehdit olarak görülmüş olabilir.

Son sebep ise grubun model dağılımıyla ilgili. VAG’da Jetta’nın rakibi olarak Skoda Octavia, Seat Toledo ve Audi A3 Sedan gibi modeller bulunuyor. Özellikle Skoda ve Audi’nin Avrupa’daki başarılı satışlarını göz önünde bulundurduğumuzda, markalar arası rekabet oluşturmamak için yapılmış bir adım olarak görülebilir. Sonuç olarak yeni Jetta’yı maalesef Avrupa pazarında göremeyeceğiz. Yılın ilk çeyreğinde Meksika yollarında olacak otomobil, ikinci çeyrekten itibaren ise ABD pazarında alıcı bulacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. İyi olmuş, saçma bir şekilde Türkiye – Meksika arasındaki dış ticaret açığının büyümesine sebep olan bir otomobildi, bu sayede Türk pazarında da satılmaz.

  2. Millet doğuşun kazıklanma ve adam yerine konmama politikasından az çok Kurtulmuş olur

  3. Güya yeni Jetta’ymış. Önden Egea, siluet Skoda Superb. Aracı kim tasarladıysa Egea’yı çok beğenmiş anlaşılan! Yeni Honda Civic’le aynı boyutlara sahip gibi duruyor

  4. Avrupa için önemsiz olsa da ülkemiz için şok bir haber 🙂 Bu arada Toledo ne ara Jetta’nın rakibi oldu?? 😀 😀

  5. Türkiye'nin en çok satan markalarından birinin en çok satış yapılan sınıfta bir temsilcisinin olmayacak olması üzücü 🙁

  6. Türkiye de C segmentinin liderlerinden biri olan modelin devamı gelmemesi üzücü bir haber ama yeni modelini görüncede gelmesin diyorum zaten zirvede bıraksınlar mk6 kasadan sonra yenisi çok cazip gelmiyor geliceksede biraz oynamaları lazım tasarımda

  7. Makyajlı kasada her ne kadar eksiklerini giderse de Golf'ün altında konumlandırıldığı ve genelde filo aracı olduğu için bireyselde çok satmıyor ve muhtemelen satmayacakta. Gelmese daha iyi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu