FeaturedHaberler

Volkswagen satışları 2017’de de Toyota’nın önünde




Almanya’da yayınlanan bir rapora göre 2017 yılında Volkswagen satışları 10.7 milyon adet dolaylarında olduğu belirtiliyor. Raporda bu veriye bizzat VW’in istatistikleriyle ulaşıldığı söyleniyor. Bu rakam, Alman otomotiv devinin 2017 yılını da Toyota’nın önünde kapatacağını, dolayısıyla “dünyanın en büyük otomotiv markası” ünvanını bu sene de kaptırmayacağını garantiliyor.

Volkswagen satışları 2016 rekorunu da geçti

Audi ve Porsche gibi premium markaların satışları da dahil edilerek ulaşılan bu rekor satış rakamı ile VAG bu sene 220 milyar Euro kazanç elde etmiş oluyor. Bu kazanç, 2016’nın 217 milyarlık rekorunun da önüne geçerek markanın Toyota’yı bir kez daha geride bırakmasını sağlayacak.

VW sözcüleri henüz Bild am Sonntag‘ın hazırladığı rapor hakkında yorum yapmamayı tercih ediyorlar. Marka 2017 satış rakamlarını 17 Ocak’ta, finansal raporlarını da Şubat ayında açıklayacak.

Dizel skandalına rağmen satışlar artıyor

Meşhur “Dizel Skandalı“nı takip eden yıl olan 2016’da markanın grup satışları %3.8 oranında artarak 10.3 milyon otomobillik rekor bir adede ulaşmıştı. Bu artışta Çin ve Avrupa pazarlarındaki artışın etkisi bulunuyordu.

Diğer taraftan Toyota cephesinde ise 10.35 milyon adetlik bir satışa ulaşılmış olması bekleniyor. Toyota, Lexus, Daihatsu ve Hino markalarından oluşan grupta, bu sene 2016 yılına kıyasla yüzde ikilik bir artış bekleniyor.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Volkswagen emisyon skandalına rağmen büyük bir başarmıştır. VW kendi markası dahil bünyesinde en fazla 9-10 markayı bulundururken Toyota ise kendi markasıyla beraber en az 3-4 markayı bünyesinde bulunduruyor. Ancak bunlar henüz resmi olmayan rakamlar sadece otoriterin açıkladığı olası rakamlar resmi rakamlar açıklanınca durum çok farklı olabilir diye düşünüyorum. VW emisyon skandalına rağmen geçen yılda dünyanın en çok satan otomobil markası olmuştu bunu da dipnot olarak belirtmekte fayda var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu