FeaturedHaberler

Yeni Hyundai Veloster, Detroit’te yüzünü gösterdi




Hyundai Veloster, ikinci jenerasyonu ile Detroit Otomobil Fuarında tanıtıldı. Tuhaf hatchback, genlerinden hiçbir şey kaybetmeden yoluna devam ediyor!

Daha agresif, daha sportif ama hala 4 kapı: Yeni Hyundai Veloster!

Tasarımı tamamen yenilenen Hyundai Veloster, buna karşın tek arka kapı gibi kendine has detaylarını kaybetmemiş. Ön yüzünde Hyundai i30 N’ye yakın izleri gördüğümüz araçta altıgen formlu panjur dikkat çekerken, tamamen LED farlar ve tampon köşelerindeki ek havalandırma yarıkları kombini tamamlıyor. Arkada ise sıkı paketlenmiş bir bölüm görüyoruz. Bagaj eşiği sportif görünüm için biraz daha yükseltilirken, spoyler ile bütünleşen LED stoplar ve çift egzoz çıkışı grubu tamamlıyor.

Hyundai, Veloster’in iç mekanında ise konforu ön planda tutmak istemiş. Kokpiti güncel Hyundai modellerine oldukça benzer olan aracın pek çok yerinde kırmızı detaylar göze çarpıyor. İç mekandaki en büyük sorunlardan biri olan arka mekanda ise geliştirmelere gidilmiş. Mühendisler, baş mesafesi 15 mm yükseltilen otomobilde Multilink süspansiyonlar kullanmış. Buna rağmen diz mesafesi hala soru işareti.

2 motor ve 3 şanzıman seçeneği kullanıcıları bekliyor

Koreli marka, güncellenen modelinde teknolojik yenilikleri de ihmal etmemiş. Panoramik cam tavan, 8 inçlik multimedya sistemi, head-up display gibi özelliklerin yanı sıra 3 sürüş moduna göre ayarlanan yapay motor sesi dikkat çekiyor. Adaptif hız sabitleme, şerit takip asistanı, kör nokta takibi, uyku algılama sistemi de gelen güvenlik güncellemeleri arasında bulunuyor. Kablosuz şarj sistemi ve Infinity ses sisteminin de opsiyonel olarak sunulduğunu belirtelim.

Hyundai Veloster, iki farklı benzinli motor seçeneği ile satışa sunulacak. 2.0 litrelik atmosferik motor 147 beygir güç ve 179 Nm tork sunarken, 1.6 litrelik turbo motor ise 201 beygir güç ve 265 Nm tork değerlerine sahip. Güç aktarma tarafında motor seçeneğine göre 6 ileri manuel, 6 ileri otomatik ve 7 ileri DCT şanzıman eşlik edecek. Yılın son çeyreğinde satışa sunulacak yeni Velostar’ın fiyatları ise satış döneminde açıklanacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Ufff aşırı çirkinsin A sütunu gereksiz uzun B ve C sütunu Rx8 gibi vs vs

  2. Ben beğendim hyundaiciyim çünkü ve koltuklar yatınca dümdüz zemin elde ediliyor. O fotoşok.

  3. Hyundai’nin en sevdiğim modellerinden bir tanesi. Hyundai yıllardır bu aracı Türkiye’ye getirmeyerek çok büyük hata yapıyor kanaatimce. Veloster vergi avantajı olduğundan dolayıda sınıfında fazlasıyla satabilir özellikle Türkiye’de

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu