FeaturedHaberler

Yeni Mercedes-Benz GLB İskandinavya’da görüntülendi!




Uzun süredir Mercedes-Benz’in GLA ve GLC’nin arasında yeni bir model konumlandıracağı düşünülüyordu. Mercedes-Benz GLB‘nin kamuflajlı görüntülerine göre bu düşünce yakın zamanda gerçekleşecek gibi görünüyor.

Mercedes-Benz GLB, GLA’ya abi olmak için geliyor

Ağır kamuflaj altında görüntülenen Mercedes-Benz GLB, kaput ve tavanın arkasındaki parçalarla erken gelişim aşamasında olduğunu kanıtlıyor. Görünüş bakımından daha çok GLC’ye benzeyen otomobil, buna rağmen yeni A serisi ve GLA’da olduğu gibi MFA2 platformunu kullanacak.

Teknolojik oyuncaklar tarafında A serisinden rol çalacak GLB’nin, kokpit tasarımı ve iç mekan kalitesi bakımından bu araçla benzerlik göstermesi bekleniyor. Bununla beraber araçta Renault-Nissan grubunun geliştirdiği 4 silindirli benzin-dizel motor gamını görebiliriz.

Aks genişliğini hesaba katarsak, Mercedes bu aracı 5 ile 7 koltuklu varyantlar ile satışa sunacak. Ayrıca standart olarak 4 tekerden çekiş sisteminin bulunması ve 30.000 Euro gibi bir başlangıç fiyatına sahip olması, aracın SUV klasmanında avantajlı olmasını sağlayabilir. Son olarak Mercedes GLB’nin 2019 sonu gibi yollarda olmasının beklendiğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. OM626'dan bahsediyorsunuz herhalde. Bunların Renault-Nissan motoru olduğunu söylemek doğru değil. Motor Mercedes-Benz'in Bremen fabrikasında yapılıyor. Renault R9M ile bir sürü ayrı noktası var. Start-stop elektronikleri, güç artışı vs.
    OM622 (Vito'da kullanılan motor) ise Renault-Nissan grubunun R9M'i ile aynı.

    320i ED'nin motoruna (N13) PSA motoru demek gibi bir hata bu. Bari sizler yapmayın…

  2. Mercedes Renault-Nissan itifakından sonra kendini çok bozdu ve geriye gitti. G, S ve AMG Project One dışında Mercedeste bir tane elle tutulacak model kalmadı. Mercedes’i ne hala getirdiniz yazıklar olsun sırf Mercedes’sin diye illa her sınıfta araç üretmek zorunda değilsin yaptıkları hatanın farkında değiller Mercedes’in dünyadaki marka algısını ve tüketici gözündeki yerini düşüyorlar. Bu sınıfta Land Cruiser ve Cadillac Escalade var her ikisi de BMW X7 ve Mercedes GLS’in fazlasıyla tozunu atacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu