FeaturedHaberler

Yeni Renault Clio Bursa’da üretilecek!




Renault’un en çok satan modellerinden Clio, yeni jenerasyonuyla bu yıl yollara çıkacak. Dördüncü jenerasyonunda üretim krizi çıkan Renault Clio’nun Bursa’da üretileceği kesinleşti.

Renault Clio Bursalı olmaya devam ediyor

Hatırlanacağı üzere 2012’de duyurulan dördüncü jenerasyon Clio’nun üretimi tamamen Bursa’da olacak şekilde planlanmıştı. Dönemin Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin araya girmesiyle küçük çaplı bir kriz çıkmış ve üretimin %30’u Fransa’daki Flins fabrikasına kaydırılmıştı.

Hürriyet’in haberine göre BJA kod adına sahip yeni Renault Clio’nun üretim hatları, Bursa’daki Oyak Renault fabrikasına kurulmaya başladı. 300 milyon Euro’dan fazla yatırımla beraber üretimin tamamen Türkiye’ye kaydırılacağı, şimdiki Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da buna itiraz etmeyeceği ifade ediliyor.

Eylül ayındaki Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak olan yeni jenerasyon Clio, 0.9 ve 1.3 litrelik benzinli motor seçeneklerine sahip olacak. Dizel motor gamında ise durumlar biraz karışık. Zira Renault, yeni Clio’nun dizel yerine hibrit motora sahip bir versiyonunun olmasını istiyor. Gerçekleşmesi durumunda muhtemel hibrit motorun Türkiye’de tasarlanıp üretileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Hibrit mi 🙁 Clio dediğin zaman 1.5 Dci olacak .Tadı böyle çıkar bu arabanin

  2. HARiKA bir haber bu !..inşallah HYBRID üretimi yapılır, gece-gündüz dua edeceğim bunun için. dizel mi kaldı artık,başta avrupa ülkeleri olmak üzere fabrikaların dizel otomobil üretimini vede otomobillerin şehirlere girişini çeşitli ciddi yaptırımlar getirerek yasaklıyor.renault toyotadan sonra en büyük çevreci otomobil üreten marka olma yolunda ilerlemiş olur şayet tüm modellerinde hybrid üretimine geçerse.

  3. Yeni Clio'da kalite ve fiyatı artıracaklar. Dizel motor olmadan satış yapmaları çok zor. Kesinlikle Clio'da dizel motor gelecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu