FeaturedGalerilerHaberler

Karşınızda tüm detaylarıyla BMW X2




BMW yeni kompakt SUV’u X2‘yi yakında Avrupa pazarına sunacağını resmi olarak açıkladı. Paylaşılan yüksek çözünürlükteki fotoğraf galerisi sayesinde otomobili daha yakından tanıma imkanı buluyoruz.

BMW X2, X1’in kardeşi olarak veya Bavyeralı markanın tabiriyle abileri X4 ve X6 gibi Sports Activity Coupe olarak anılıyor.

X1 ile aynı altyapıyı paylaşan yeni BMW X2, sportif duruşunu güçlendirmek adına kardeşinden daha çevik ve daha iyi yol tutuşa sahip.

Seçenekler git gide çoğalacak

Başlangıçta üç farklı motor seçeneği sunulacak olsa da birkaç ay sonra toplamda dört benzinli, beş dizel ünite ürün gamına yerleşecek. Giriş seviyesinde 189 beygir güç ve 280 Nm tork üreten 2 litrelik turbo benzinli X2 sDrive20i‘nin yer alması bekleniyor. Motorun ürettiği güç ön tekerlere çift kavramalı otomatik şanzıman vasıtasıyla aktarılacak. 0-100 değeri 7.7 saniye olan otomobilin son hızı ise 227 km/s.

İlk dört çeker X2 sahiplerinden olmak istiyorsanız xDrive20d veya xDrive25d dizel versiyonlarından birini seçmeniz gerekiyor. Daha sonrasında diğer motor seçenekleriyle de dört tekerlekten çekiş opsiyonu sunulacak. Sırasıyla 187 ve 227 HP güç üreten 2 litrelik dizel üniteler 8 ileri otomatik şanzımanla kombine edilmiş.

İleride sunulacak olan sDrive18i‘de 138 HP güç üreten 1.5 litrelik 3 silindirli motor kullanılacak. Beraberinde ise manuel şanzıman mevcut olacak.

Yeni BMW X2, bünyesinde BMW’nin opsiyonel Connected hizmetlerini barındıran iDrive bilgi-eğlence sisteminin en son sürümüne sahip. Yeni Alman crossoverda 6.5 inç ekran standart iken 8.8 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekran da opsiyonel olarak alınabiliyor.

Yeni BMW X2’nin Mart ayından itibaren Avrupa bayilerine ulaşması bekleniyor.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. sDrive20i, 192 beygir gücüne sahip, xDrive20d 190 beygire sahip. sDrive18i ise 140 beygir gücüne sahip.
    sDrive’da Getrag marka 7 ileri çift kavrama var. 4 çekerlerde ise ZF8HP var.

    BHP= Brake Horsepower
    HP= HorsePower

    Haberleri İngiliz kaynaklardan alıyor iseniz, Türkçe’ye çevirirken de dikkatli olmanız gerekli. Motor 190 beygir güç üretiyor ise ona 187 diyemezsiniz.

  2. Küçük hacimli dizel motor gelecek mi ?
    X1de kullanılan dizel motor mesela.
    Bilen varsa aydınlatırsa sevinirim.

  3. Aracın dış görünüm albenisi gerçekten muhteşem. Ama bu kadar dış görünüş ile ilgilenen BMW biraz 2018 Mercedes A-Serisi araç videosu seyretse, bir Pegueot 3008 ön konsoluna baksa yeterdi. İçi çok kötü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu