FeaturedHaberler

Volvo XC40 3 silindirli motora, hibrite ve elektrikli versiyonuna kavuşacak




Volvo geçtiğimiz yıllarda hacim küçültme trendine uyarak ürün gamını 4 silindirli motorlar ile donatmıştı. Şimdi ise marka 91 yıllık tarihinde ilk kez 3 silindirli bir motor geliştiriyor. Geliştirilen bu 3 silindirli motor ilk olarak Volvo XC40‘da kullanılacak.

Volvo’nun gelecekteki hibrit ve plug-in hibrit otomobillerde kullanılması için geliştirilen 1.5 litrelik benzinli ünite XC40’da sunulmaya başlandı.

Otomatik isteyenler bekleyecek

Yenilenen T3 kodlu motor Volvo’nun diğer benzinli ve dizel motorlarıyla aynı yerde üretiliyor ve yalnızca 6 ileri manuel şanzımanla alınabiliyor. Tercihi otomatikten yana olanlar 8 ileri otomatik şanzımanı 2019‘a kadar bekleyecek.

Şirketin önde gelen isimlerinden biri olan Alexander Petrofski, yeni üç silindirli XC40’ı tasarlayarak heyecan verici bir gelişmeye imza attıklarını belirtti. “Bu kompakt motor tasarımı müşteriler için XC40’da daha fazla motor seçeneği sunarken bizim için gereken esnekliği sağlıyor.”

XC40 aynı zamanda D3 dizel ve T4 benzinli versiyona sahip. D3 150 HP güç, T4 ise 190 HP güç üretiyor. Diğer modellerde de olduğu gibi giriş seviyesi olan Momentum, sportif R-Design ve yeni Inscription donanımları mevcut. Otomatik şanzıman tercih edildiğinde kristal vites topuzu iç mekanda farklılık yaratıyor.

Volvo XC40 hibrit ve tam elektrikli de olacak

XC40 modelinin motor seçenekleri burada bitmiyor. Yakın gelecekte XC40’ın hibritinin, daha sonrasında ise tam elektrikli versiyonunun ürün gamına eklendiğini göreceğiz.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Alacaksın ir elektrikli yada plug in hybrid XC40 mis gibi bineceksin. Yakın gelecekte en çok satan Premium ilk 3 markadan biri volvo olacak diyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu