FeaturedHaberler

Farklı tasarımıyla yeni Citroen Berlingo tanıtıldı!




Citroen’in çok satan hafif ticari modeli Berlingo, yeni yüzüyle resmi olarak duyuruldu. Markanın yeni tasarım genlerini ticari sınıfına aktaran yeni Citroen Berlingo ile ilgili detaylar haberimizde!

Yeni platformu ve farklı tasarımıyla yeni Citroen Berlingo!

Fransız markanın en yüksek satış adedine sahip ikinci modeli olan Citroen Berlingo, tamamen yeni tasarımıyla küçük kardeşlerine göz kırpıyor. PSA’nın EMP2 platformu üzerine geliştirilen yeni Berlingo, yeni platformu sayesinde azaltılmış tur sayısına sahip yeni bir elektrikli direksiyona kavuşmuş. 4.4 metre uzunluğa sahip M kasa seçeneğinin yanı sıra, 4.75 metrelik 7 koltuklu XL kasa da kullanıcıların tercihine sunuluyor.

Akıcı tasarımının yanı sıra yeni Berlingo’da geniş yükleme hacmi de dikkat çekiyor. 775 litre bagaj hacmine sahip olan araç, 28 saklama alanıyla 186 litrelik daha alan sağlıyor. Berlingo XL modeli ise raylı arka koltukları sayesinde kullanıcısına 1.050 litreye kadar yükleme alanı sunabiliyor.

Meraklılarına müjde: ESP tamamen kapatılabiliyor!

Yeni Berlingo, güvenlik ve teknoloji tarafında da önemli atılımlar gerçekleştirmiş. Şerit takip asistanı, elektronik park freni, sürücü refleks uyarısı ve Airbump’ın standart geldiği aracın opsiyon listesi ise bir hayli kalabalık. Adaptif hız sabitleyici, akıllı far ayarı, 5 sürüş modlu GripControl, 8 inç bilgi-eğlence sistemi, renkli head-up display, panoramik cam tavan ve kablosuz şarj desteği opsiyon listesinde yer bulmuş. GripControl özelliğinde ESP’nin tamamen kapatılabildiği bir modun da bulunduğunu ekleyelim.

Yeni Citroen Berlingo’nun kaputunun altında ise iki yeni motor seçeneği yer alıyor. 1.2 litrelik Puretech motor 110 ve 130 beygirlik seçeneklerle sunuluyor. 1.5 litrelik BlueHDi motor ise 75, 100 ya da 130 beygir güç üretiyor. 6 ileri manuel ve 8 ileri tam otomatik vites de aktarma tarafında karşımıza çıkıyor. Cenevre Otomobil Fuarı’nda karşımıza çıkacak yeni Berlingo, kardeşleri Opel Combo ve Peugeot Partner ile beraber yılın ikinci yarısında satışa sunulacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. En nihayetinde bir ticari ve dış görünüş hiç yakışmamış. Böyle yumuşak bir dış mekan c3e falan yakışıyor da ticariye gitmemiş. Hele de satış kitlesinin daha genel 35 üstü olması gerekirken baya bir kişiyi dış mekandan kaybedecektir.

  2. içi ticari araç için devrim olmuş haarika. motor ve 8 ileri tam otomotik çok iyi. ama kalitesi nasıl olucak önemli olan o.

  3. Binek otomobil konforu, suv görünüm, ticari kazanç bir arada sunulmuş… Bence şahane olmus. Daha once test sürüşü nü izlemiştim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu