FeaturedHaberler

Geely, Daimler’in en büyük hissedarı olmayı planlıyor




Çin’in son dönemde atağa kalkan otomobil üreticisi Geely; Volvo ve Lotus’u satın almasıyla dikkatleri üzerine çekmişti. Son haberler, markanın Daimler’e ortak olma isteğinin devam ettiğini gösteriyor.

Geely’nin Daimler ilgisi yeniden alevlendi

Global Times of China’nın haberine göre, Geely Aralık ayında Daimler grubuna 4.7 milyar dolarlık bir hisse alım teklifinde bulundu. Bünyesinde Mercedes-Benz ve Smart gibi pek çok markayı bulunduran grup bu teklifi reddederek Çinli markayı yatırımcılardan hisse almaya yönlendirdi.

Şimdi de özel yatırımcılardan hisse toplayarak Daimler’e ortak olmayı planlayan marka, yapacağı yatırımlar ile grubun en büyük hissedarı olmayı hedefliyor. Alman grubun büyük yatırımcıları sıralamasında başı %6.8 ile Kuveyt Emirliği ve %6 ile BlackRock yatırım şirketi çekiyor. Tahminler, olası bir hisse alımıyla Çinli markanın Daimler’e %10 düzeyinde ortak olacağı şeklinde.

Geely, 2010 yılında Volvo’yu 1.8 milyar dolara bünyesine kattıktan sonra yaptığı yatırımlarla markanın satış rakamlarının yükselmesini sağladı. Şirket son olarak geçtiğimiz yıl Lotus-Proton’un %51 hissesini 65 milyon dolara satın almıştı. Bünyesinde Lynk&Co, Terrafugia ve London Taxi gibi markaları barındıran Çinli grubun, bu ortaklık ile beraber elektrikli otomobiller ve otonom sürüş teknolojileri konusunda Mercedes ile işbirliği yapabileceği belirtiliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Elin Çinlisi dediğimiz adamlar nereden nereye geldi. Koreliler Japonlarla yarışır oldu biz hala daha olduğumuz yerde saymaya devam ediyoruz. Gelecek uzakdoğulu markalarda kim ne derse desin

    1. ülkemizdeki Eğitim sistemi değişmedikçe bizden bir b……k… olmaz.elin Çini eğitimde çağ atladı bizse imamlarla dolduk taştık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu