Haberler

Nissan-Infiniti’den önümüzdeki 5 yıl için 6 yeni EV




Leaf ile Nissan-Infiniti, elektrikli otomobil pazarının önde gelen üreticilerinden biriydi. Fakat markanın çok daha fazlası için planları var.

Nissan-Infiniti ikilisi modelleri paylaşacak

Automotive News‘e göre Japon üretici önümüzdeki beş yıllık sürede altı yeni elektrikli otomobil tanıtacak. Modellerden dördü Nissan logosuna sahip olacak, ikisi ise daha lüks modeller olarak Infiniti logosuyla piyasaya çıkacak.

Nissan güç ünitesi bölümü şefi Toshihiro Hirai’nin söylediğine göre 2022’ye dek Nissan-Renault-Mitsubishi grubunun 12 tane elektrikli otomobili tanıtılmış olacak. Nissan-Infiniti’nin yanında yer alacak diğer altı otomobil ise Renault ve Mitsubishi markaları arasında dağıtılacak, hatta bazı modeller Dacia ve Datsun markalarına sahip olup daha ucuza satılacak.

Haberin diğer bir ilgi çekici tarafı ise Japon’lara ait olacak altı otomobil hibrit ya da plug-in hibrit değil, tamamiyle elektrikli otomobiller olacak.

Renault-Nissan-Mitsubishi dünyanın en büyük EV üreticisi

Renault-Nissan-Mitsubishi üçlüsü dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi durumunda. Grup geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde Tesla’dan çok elektrikli otomobil sattı. Fransız-Japon grubun sattığı önemli modeller Leaf, Zoe ve Pajero PHEV.

Zoe’ye ek olarak Renault, Twizy’i de üretiyor. Ayrıca Fransız üreticinin ticari Kangoo ve Master modellerinin de elektrikli versiyonları Avrupa’da satılıyor. Daha önce Fluence ZE olarak bilinen Renault Samsung SM3 ise markanın Güney Kore’de satılan bir başka elektrikli otomobili.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Toyota’nın Lexus’la başardığını Nissan’da İnfiniti ile başarmaya çalışacak. Lexus Japonya’nın Mercedes’idir Lexus; İnfiniti ve Acura’ya göre daha tecrübeli bir markadır. Arkasında Toyota güvencesi vardır Lexus aynı zamanda dünyanın en sorunsuz markası ve ABD’da en çok satan premium markadır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu