FeaturedHaberler

Opel Corsa’nın yeni jenerasyonu elektrikli olacak!




Zorlaştırılan emisyon standartlarına uymak zorunda olan üreticiler, elektrikli otomobillere yaptıkları yatırımları arttırıyor. PSA da bu kapsamda yeni Opel Corsa’yı “elektriklendirmeye” hazırlanıyor!

Altıncı nesil Opel Corsa’ya elektrik motoru geliyor!

Peugeot-Citroen grubu, 2024 planları kapsamında bütün modellerini elektrik teknolojisiyle donatmaya hazırlanıyor. İlk olarak yeni Boxer-Jumper’ı elektrikli yapacak olan grup, şimdi de gözünü Opel Corsa’ya dikmiş gibi görünüyor. Opel CEO’su Michael Lohscheller, yaptığı açıklamada Zaragoza’daki yeni üretim tesisinden çıkacak ilk otomobilin elektrikli bir Corsa olacağını açıkladı.

Zaragoza’daki tesisin elektrikli otomobiller için kilit rolde olacağını vurgulayan Lohscheller, PSA’nın gelecek planlarında yeni Corsa’nın önemli bir yer tutacağını söyledi. Halihazırda satış rakamları çok düşük olan Ampera-e’nin satışları Ekim ayında sonlanacak. Marka, böylece altıncı nesil Corsa’nın elektrikli versiyonuna daha fazla odaklanabilecek. Alman marka, PACE adını verdiği plana göre 2020 yılına kadar üç yeni elektrikli otomobil duyurmayı bekliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu