FeaturedHaberler

Porsche, 911 GT3 RS’i 520 beygirle güncelledi




Cenevre fuarı öncesi online olarak tanıtım yapan markalardan biri de Porsche oldu. Alman üretici geçtiğimiz günlerde kamuflajlı olarak testlerini yapmakta olduğu, güncellenen 911 GT3 RS‘in fotoğraflarını ve bilgilerini paylaştı.

Yeni GT3 RS 20 beygir daha güçlü

Önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı‘nda halka tanıtılacak yeni RS, önceki modelin 4 litrelik 6 silindirli boksör motorunu kullanmaya devam edecek. Ancak yeni modelde motorun gücü 20 beygir arttırılarak 520 HP‘ye ulaştırılmış. Motor, gücünü özel olarak kalibre edilen çift debriyajlı PDK şanzıman vasıtasıyla arka tekerleklere ileterek otomobilin 3.2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşmasını sağlıyor. Son sürat ise 312 km/s olarak belirtiliyor.

Otomobildeki tek değişiklik motor değil; ön tasarımı da “mütevazı” bir şekilde güncellenen otomobil artık daha farklı bir spoylere sahip olacak. Alman tasarımcılar otomobilin yan eteklerini de değiştirmiş, ayrıca kaputta yerini alan yeni çift hava girişi de fren soğutma görevini üstleniyor.

İyileşen tek şey motor değil

Görsel değişikliklere 20 ve 21 inçlik yeni hafifletilmiş jantlar ve üçüncü fren lambasını da barındıran yeni bir motor kapağı da ekleniyor. Bu ve diğer tüm güncellemelerle birlikte otomobil artık 200 km/s ile giderken eski modelin iki katı kadar yere basma kuvveti üretebiliyor.

Sporcu detaylar otomobilin içinde de bir çok noktada devam ediyor. Bu detaylardan saat 12 pozisyonu işaretlenmiş Alkantara kaplı direksiyon simidi ve karbonfiber yarış koltukları ilk göze çarpanları. RS takısı Porsche otomobillerinde hafifliği simgeliyor, dolayısıyla mühendisler yeni otomobili daha da hafifletmek için bir çok çalışma yapmış. Otomobilin kapı panelleri ve arka camları hafif malzemeden üretilmiş. Aynı mantıkla arka koltuklar da yokedilmiş ve standart 911’lere kıyasla bu otomobilde daha az izolasyon malzemesi kullanılmış.

Eskiden olduğu gibi bu otomobili de Clubsport paketiyle donatmak için ekstra bir ücret talep edilmiyor. Paketle birlikte otomobil yarım bir takla kafesine, altı noktadan bağlantılı emniyet kemerlerine, yangın söndürme tüpüne ve akü bağlantısını kesme ön hazırlığına sahip oluyor.

1430 kilograma kadar hafifletilebiliyor

Ekstra donanımlardan konu açılmışken; Weissach paketi de yeni RS ile birlikte sahalara geri dönüyor. Bu paketle otomobile karbonfiber tavan ve viraj demirleri gibi komponentler ekleniyor. Tüm bu ağırlık azaltıcı donanımlara opsiyonel sunulan magnezyum alaşımlı jantları da eklediğinizde otomobil 1430 kilogram geliyor.

Porsche şimdiden siparişleri almaya başladı ve otomobil Nisan ayında Almanya’da, sonbaharda ise ABD’de satışa çıkacak.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu