FeaturedHaberler

Renault-Nissan-Mitsubishi, Volkswagen’i geride bıraktı!




Otomobil piyasasında 2017 yılının küresel satış rakamları belli oldu. Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığı, Volkswagen grubunu geride bırakarak dünyanın en büyüğü oldu!

Renault-Nissan-Mitsubishi, satış rakamlarında rekor kırdı!

Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığı, 2017 yılında %6.5’luk artışla toplam 10.608.366 adet araç sattı ve en çok araç satışını gerçekleştiren grup şirketi oldu. Volkswagen grubu satışlarını %4.3 arttırarak 10.74 milyon teslimata ulaştı, ancak bu rakamın içerisine MAN ve Scania‘nın 200 bin adetlik ağır ticari araç satışları da dahil. Ağır ticari satışları hariç tutulduğunda ise Fransız-Japon ortaklığı bir numaraya oturuyor.

Renault %8.5’luk artışla 3.761.634 araç sevkiyatı yaparken, Nissan %4.6 artışla 5.816.278 adet araç satışı gerçekleşti ve ittifakı sırtlamayı başardı. Gruba 2016’da katılan Mitsubishi ise 2017’de satışlarını %10 arttırarak 1.030.454 araca yükseltti. İttifakın dolaylı ortağı olan Datsun, Lada ve Dacia ise bu sayılara dahil değil.

Geçtiğimiz yıl ikinci olan Toyota’nın tahmini olarak 10.5 milyon araç satışıyla üçüncü olması bekleniyor. Lüks otomobil pazarında ise 2.3 milyon teslimat ile Mercedes başı çekerken, onu 2.08 milyon ile BMW ve 1.87 milyon adet araç ile Audi izliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Volkswagen emisyon skandalına rağmen gayet başarılı satış rakamlarına ulaştı Renault-Nissan grubundan sonra. Toyota ise satışlarda beklenmedik bir şekilde gerileme var Toyota’nın eski kullanıcıları da olmasa Toyota zaten bugün bile bu satışların yarısını bile elde edemezdi. Toyota’nın eski kullanıcıları da olmasa satışlar iyice düşerdi ama 10 yılda bir düşüş söz konusu Toyota da. Renault-Nissan grubu ortaklıkla birlikte büyük bir yükseliş ve çıkış içerisinde önümüzdeki yılda yükselen satış grafiği devam eder..

  2. 10 yıl içerisinde bu 3’lünün arasına Hyundai/Kia grubu da girecek. Hyundai zaten şu anda dünyanın en büyük 4.otomobil üreticisi. Hyundai 10 yıl içerisinde kendini ne çok geliştiren marka kimse Hyundai/Kia’nın 10 yıldaki başarısını inkar edemez. Toyota Volkswagen’e göre Hyundai/Kia için daha rekabet edilebilir bir marka. Toyota’ya baktığımız aman; Daihatsu, Hino, Lexus’u görüyoruz. Volkswagen’e baktığımızda ise; Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda, Scania. Volkswagen de çok egzotik markalar görüyoruz Hyundai de ise: Genesis, Kia. Hyundai’nin de Genesis gibi daha birçok markaya ihtiyacı var rekabet edebilmesi için

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu