FeaturedHaberler

Skoda, makyajlanan Fabia’yı Cenevre’de görücüye çıkaracak




Geçtiğimiz ay Skoda, makyajlanan Fabia‘nın önizlemesini paylaşmıştı. Bugünlerde ise yeni otomobilin tüm detayları ortaya çıktı.

Gelecek ay Cenevre Otomobil Fuarı‘nda ilk kez yer alacak olan makyajlı Fabia’nın iç ve dış mekanında birtakım küçük değişikliklere gidilmiş. Dikkatleri daha çok çeken değişiklikler ise kaputun altında yatıyor.

Dizele veda

Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki Fabia dizel ve dört silindirli motorlara veda etmiş. 1 litrelik 3 silindirli benzinli motorlar 4 farklı güç çıktısına sahip. 60 ve 75 beygirlik versiyonlar atmosferik iken 95 ve 110 beygirlik üniteler ise turboyla besleniyor.

Fabia ile aynı sınıfta bulunan otomobillerde 3 silindirli motorlara aşinayız fakat Skoda’nın dizel motoru kaldırması biraz cesur bir hamle olmuş. Skoda, ürün gamına yerleştirdikleri bu 3 silindirli benzinli motorların yakıt ekonomisi bakımından tutumlu dizel motorlarla paralellik gösterdiğini vurguladı.

Fabia Combi Wagon.

Motorların yanı sıra Skoda, yenilenmiş Fabia’yı en güncel güvenlik teknolojileri ve bilgi-eğlence sistemi ile donatmış. Kör nokta uyarı sistemi, arka trafik uyarısı, otomatik uzun hüzmeli farlar yeni Fabia’yı selefinden çok daha güvenli kılıyor. Aynı zamanda 6.5 inçlik bilgi-eğlence ekranı ise daha iyi bağlanabilirlik sağlıyor. Yenilenmiş gösterge paneliyle birlikte çeşitli iç mekan seçenekleri de mevcut kılınmış.

Skoda, Fabia’yı beş kapılı hatchback ve uzatılmış Combi wagon versiyonlarıyla satışa sunacak. Makyajlanan Fabia’da yapılan değişiklikler onu bir müddet daha güncel ve rakiplerine karşı güçlü kılacak.

 

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

5 Yorum

      1. Bahadır bey Audi tasarımlarından hiç uzaktan yakından alakası yok. Audi’nin Skoda’ya göre daha elit tasarımları var. Fiesta bile bundan yakışıklı o kirpi tasarımına rağmen

  1. Şaka mı bu? İnanılmaz bir değişim olmuş, tebrik etmek lazım. Bir kasa ancak bu kadar güzel makyajlanabilirdi. Klasik VW sıkıcılığı işte daha ne beklenebilirdi ki. Volkswagen’in tasarımları ne ki Skoda’nın ki ne olsun kesinlikle sınıfındaki en çirkin tasarım olmuş!!!

  2. Kirpi suratlı Fiesta gerçekten bundan bin kat daha yakışıklı ve kaliteli. Skoda bu makyajın aynısı Octavia’ya da uygulamıştı sınıfının en yakışıklı otomobilini en çirkin otomobili haline getirmeyi başarmıştı. Skoda umarım bu makyajı Octavia ve Fabia’dan sonra Superb’e de uygulamaya kalkmaz. Eğer kalkarsa Superb de satmaz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu