FeaturedHaberler

SpaceX Falcon Heavy, Tesla Roadster’ı uzaya fırlattı!




Haftalardır merakla beklenen SpaceX Falcon Heavy deneme uçuşu nihayet gerçekleşti. Tesla Roadster‘ını Mars’a yollayan Elon Musk’a ait çılgın projenin tüm detaylar haberimizde!

Tesla Roadster, Falcon Heavy roketi ile uzaya gönderildi

Elon Musk’ın sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Falcon Heavy roketini uzaya gönderdi. Deneme uçuşunda Musk’a ait Tesla Roadster’ı taşıyan roket sorunsuz bir şekilde kalkış gerçekleştirdi. Kapsülden ayrılan roketler yaklaşık 8 dakika içerisinde üslerine dikey iniş gerçekleştirirken, bu inişlerde herhangi bir sorun yaşanmadığı bildirildi. Başarılı bir şekilde iniş gerçekleştiren roketler başka uçuşlar için yeniden kullanılabilecek.

İkinci aşamada kapsülden ayrılan ana roketin akıbeti ise henüz belli değil. Tesla Roadster’ı taşıyan kapsül, saatte 40 bin kilometre hızla Mars’a ilerleyişini sürdürecek. Roadster’ın yörüngeye ulaşmasının yaklaşık olarak 6 ay sürmesi planlanıyor. Elon Musk, multimedya sisteminde David Bowie’nin Space Oddity şarkısı çalan aracın milyarlarca yıl boyunca yörüngede kalacağını tahmin ediyor.

SpaceX’in tarihe geçen kalkış denemesini ve Tesla Roadster’ın uzay yolculuğunu aşağıdaki videolardan izleyebilirsiniz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. bizimkilerde anca çelinç yapsınlar makyaj vidyosu yapsınlar . adamlar uzaydan yayın yapıyor lan 😀

  2. Center core iticisi , drone ships inişi sirasinda yakiti bittigi icin denize cakilmiş. Oluşan patlama sonucu , droneship ve onu çeken iki gemi firlayan şarapneller ile hasar almiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu