FeaturedHaberler

Tamamen yeni Peugeot 508’in detayları belli oldu




İlk olarak 2011 yılında piyasaya sürülen Peugeot 508, aradan geçen 7 yılın ardından yeni nesliyle ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerde tanıtım resimleri yayınlanan lüks sedanın teknik detayları da netleşti.

Sportif sedan Peugeot 508’in teknik detayları netleşti!

PSA’nın başarılı EMP2 platformu üzerine geliştirilen yeni Peugeot 508’in boyutları, selefine göre hatırı sayılır oranda kısaltılmış. 60 mm alçaltılan ve 80 mm kısaltılan otomobil, buna karşın iç hacminde 20 mm’lik genişleme sunuyor. Ayrıca 487 litrelik bagaj hacmi, arka koltuklar yatırıldığında 1.537 litreye kadar yükseliyor.

İç mekanında i-Cockpit kullanılan yeni 508, 12.3 inçlik dijital gösterge paneli ve 10 inçlik multimedya ekranıyla beraber geliyor. Deri ve Alcantara malzemelerin hakim olduğu iç mekanda gerçek ahşap detaylardan yararlanılmış. Peugeot 508’in teknoloji tarafında da gece görüş sistemi, ikinci seviye otonom sürüş ve bağımsız adaptif hız kontrolü gibi özellikler bulunuyor.

Son olarak pek çok kişinin merak ettiği motor seçeneklerine değinelim. Otomobil, tahmin edildiği gibi iki benzinli ve iki dizel motor seçeneği ile satışa sunulacak. 1.6 litrelik THP benzinli motor seçeneği 177-217 beygirlik güç seçenekleri ile satın alınabiliyor. BlueHDi dizel seçeneğinde ise 1.5 litrelik motor 128-158 beygir güç üretirken, 2.0 litrelik motor ise 177 beygirlik güce sahip. Tüm motor seçeneklerinin EAT8 8 ileri tam otomatik şanzıman ile kombine edildiğini belirtelim.

Yeni Peugeot 508’in satış tarihi ve fiyatlarının Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleşecek dünya prömiyerinde netleşmesi bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. 1.5 158bg dizelden alınır bir tane yeterki fiyatı abartmayıp bu sefer konforlu da yapsınlar. Konfor yoksa boşa tüm çabalar

  2. 1.5 dizel 158 hp ve tam otomatik şanzıman ile nefis D segment olur. Fiyatları mantıklı gelirse gerçekten alınabilecek bir otomobil olmuş.

  3. Full + full 1.6 TDI DSG highline kombinasyonu hem de:)

  4. Yine ülkemizde değeri bilinmeyen ve tutulmayan bir model olacaktır yeni 508. 508 Peugeot olması sebebiyle marka algısından dolayı kaybediyor çünkü Peugeot’nun geçmişten gelen kötü bir marka imajı var ülkemizde. Peugeot’nun bu imajı yıkması çok zor olacaktır

  5. Beygir oranlarını dogru yazdığınıza emin misin böyle motor seçeneği varmı pejo da 2.0 motor 180 hp 1.5 motorlarda 130 ve 160 hp diye biliyorum

  6. Tamamen yeni Peugeot 508’in detayları belli oldu. Yeni Peugeot 508’in detayları tamamen belli oldu. Yeni Peugeot 508’in tamamen detayları belli oldu.

  7. Kafalar guzel

  8. Şu harika arabanın ülkemizde maruz kalacağı önyargılı-temelsiz eleştirileri düşünüyorum da…
    Acaba hiç getirmeseler mi bu arabayı Türkiyeye..
    Emek veren insanların emeğine yazık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu