FeaturedHaberler

Tesla, Türkiye’de servis noktası açabilir!




Elektrikli otomobil markası Tesla, otomobil meraklısı pek çok kişi tarafından Türkiye’de sıkça takip ediliyor. İddialara göre marka bu ilgiye kayıtsız kalamadı ve yakında Türkiye’de bir servis noktası açacak!

Tesla, Türkiye’de satış ve servis ağı kuruyor!

Vatan Gazetesi’nin haberine göre, Tesla’nın Avrupa operasyonlarını yürüttüğü Hollanda birimi bir süredir Türkiye’de potansiyel servis noktalarını araştırıyor. 6 ay içerisinde İstanbul’da bir onarım noktası kurulacağı belirtilen haberde showroom için ise 2019 tarihi işaret ediliyor.

Türkiye’de Tesla kullanıcılarının sayısının giderek arttığı biliniyor. Sürücüler, Türkiye’de resmi bir muhattap bulamadığından araçlarını onarım için Hollanda ya da Avusturya’ya göndermek zorunda kalıyor. Bu da dolayısıyla herhangi bir hasar ya da acil müdahale durumunda tüketicileri zor durumda bırakıyordu.

Tesla, hatırlanacağı üzere Türkiye’de kurulacak 9 adet Supercharger istasyonu için Gersan Elektrik ile anlaşma imzalamıştı. Aldığımız bilgilere göre bu istasyonların montajlarına da yakın zamanda başlanmış. Özellikle Model 3 ile yüksek siparişler alan marka, bakalım Türkiye’de istenen başarıyı gösterebilecek mi?

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Diğer bilgisiz haber sitelerinde suan royal motors gibi bayilerde 180.000€ satılan Model X ve S baz alınarak Model 3 70.000€ Gelecek tarzı saçma sapan haber yapmışlar Umarız öyle olmaz yoksa bir anlamı yok gelmesinin. Model X 75D premium paket + Luks deri koltuk+ Autopilot 2.0 90.000$ Avrupada 90.000€ olsa Turkiyede %3 ÖTV + %18 KDV ile MAX 120.000€ Olması lazım. Model 3 de Kısa menzil + Otopilot 2.0 + Premium paket 45.000$ Avrupada 45.000€ olsa bizde vergiyle 60.000€ olmasi lazim. baz versiyon 45.000€ olmalı hatta.

    1. Model 3'ün 75.000 Euro olmasına imkan yok, çünkü toplam vergi kalemleri aracın fiyatının yaklaşık %20'si kadar. Tesla'nın Avrupa genelinde fiyatlarını aynı tuttuğunu hesaba katarsak arada aşırı bir fiyat farkı olmayacağını düşünüyorum.

      1. Sizinle aynı fikirdeyim lakin diğer tüm haber siteleri aksi yönde haber yapmış. Otomobil platformu olmadiklarindan bilgi eksiği olduğunu düşünüyorum

  2. Tesla çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir marka. Tesla ülkemize resmi olarak gelmeden önce bile ne zamandır Türkiye piyasasında boy gösteriyor. Türkiye’de 150’den fazla Tesla var. Hep merak etmişimdir Tesla gibi bir markanın neden Türkiye’de resmi bir temsilcisi veya distribütörü yoktur diye. Tesla pazara resmi olarak girmeden önce bile pazarda adını duyurmuş bir markadır

  3. Bizim halkımız Lexus’u doğru dürüst bilmiyor üstüne Tesla geliyor. Bizim halkımıza göre dünyada sadece 3 marka var (Audi, BMW, Mercedes) üçlüsü. Onlar için dünya sadece bu üç markadan ibaret. Dünyada böyle birşey yok bu dünyada (Cadillac, Lincoln, GMC, Lexus, İnfiniti, Acura, Tesla) da vardır. Bizim halkımız Audi’ye bile 10 yılda alıştı Lexus ve Tesla’ya da ancak bir 10 yıl sonra alışır.. Bizim halkımızın otomobil bilgisi -0’dır!

  4. Sevindirici bir haber. Ülkemizdeki Tesla sahiplerinin en büyük problemi ise ülkede markaya ait bir servis bulunmaması. Kullanıcılar, kaza veya benzeri durumlarda otomobillerini tamir için Avrupa’ya göndermek zorunda kalıyor ve bu da kaskoda sorunlara yol açabiliyordu. Bu yüzden firmanın ilk adım olarak Türkiye’de bir servis açması mantıklı görünüyor. Tesla’nın ülkemize gelmesi çok iyi bir haber lakin Tesla da ülkemizde tutulmayacaktır. Zaten bizim ülkemizde nerede iyi bir marka veya model varsa o tutulmuyor. Bizim halkımız artık otomobil konusunda zihniyetini değiştirmeli. Bizim halkımızda bu zihniyet varken değil Tesla Cadillac gelse o bile tutulmaz!

  5. Tesla diğer markalar gibi değil alışmama durumu çok kısa sürecektir. Çünkü halkımız bedavayı çok seviyor. Sen yakıt bedava de bak nasıl alışırlar. Yalnız Tesla yada vergi gelir elektrik pahalı olursa o zaman otomobil kullanmayıp boykot yapacağım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu