FeaturedHaberler

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi büyük yeniliklerle tanıtıldı




Mercedes-Benz’in hatchback modeli A-Serisi, dördüncü jenerasyonu ile duyuruldu. Önemli ve büyük yeniliklerle gelen yeni model ile ilgili bütün detaylar haberimizde!

Yepyeni tasarımıyla işte 2018 Mercedes-Benz A-Serisi!

Yeni A-Serisi’nin genel tasarım detaylarına göz attığımızda tamamen güncellenmiş ve sportifleştirilmiş olduğunu görüyoruz. Selefine göre önemli ölçüde alçaltılan burun bölümü, yeni LED farlar ile birleşince CLS serisine benzer bir görüntü ortaya çıkmış. Yan bölümde alçaltılan bel-omuz çizgileri sportif bir görünüm kazandırırken, arkada ise bumerang şeklindeki stop grubuyla yeni bir hava yakalanmış.

Yeni Mercedes A-Serisi’nin en büyük yenilikleri iç mekanda görülüyor. 30 milimetre uzayan dingil mesafesiyle iç mekan gözle görülür şekilde genişlerken, arka baş mesafesinde de önemli geliştirmeler sağlanmış. Ayrıca yenilenen elektrik destekli süspansiyonlar, dört farklı sürüş moduyla kullanıcılara daha konforlu bir sürüş vaat ediyor.

Aracın iç mekanındaki teknolojik yenilikler, tasarımın önüne geçmeyi başarmış. Bu yenilikler sayesinde oldukça minimal şekilde tasarlanan iç mekanda MBUX adı verilen bilgi-eğlence sistemi ilk kez kullanılmış. Baz versiyonda 7 inçlik ikiz ekran ile donatılan sistem, opsiyonlar ile hız göstergesiyle birleşik görüntülü 10.25 inçlik şekilde satın alınabiliyor. 8 GB RAM, altı çekirdekli işlemci ve 12.000 nit ekran parlaklığı gibi özelliklerle etkileyici olan MBUX, HERE navigasyon ve geliştirilmiş yapay zeka desteği gibi özellikleriyle oldukça işlevsel gözüküyor.

Yarı özerk sürüş desteği yeni A-Serisi’ne de geldi

Yeni Mercedes A-Serisi’nin kaputunun altı ise üç motor seçeneği ile donatılmış. A 200 modeli 161 beygir güç ve 250 Nm tork sunan 1.4 litrelik turbo benzinli motor ile geliyor. Bu motor seçeneği 7 ileri çift kavramalı otomatik ya da 6 ileri manuel şanzıman seçenekleri ile satın alınabiliyor. Bir üst paket olan A 250 modeline bulunan 2.0 litrelik turbo benzinli motor kullanıcısına 221 beygir güç ve 350 Nm tork sunarken, A 180d ise 1.5 litrelik dizel motoruyla 114 beygir güç ve 260 Nm tork değerlerine sahip. Bu iki motor seçeneğinin 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile geldiğini belirtelim.

Aktif mesafe algılama, acil fren asistanı, Distronic Plus Cruze Control, şerit takip ve değiştirme asistanı, yaya çarpışma algılayıcı gibi pek çok güvenlik asistanına sahip olan aracın en önemli yardımcısı ise yarı özerk sürüş desteği. Yeni E-Serisi’nde de gördüğümüz bu özellik kullanıcılara opsiyon olarak sunuluyor.

Avrupa satışları önümüzdeki aylarda başlayacak aracın fiyatları ve detaylı opsiyon paketleri ise satışa sunulunca netlik kazanacak.

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

17 Yorum

  1. Tasarım egea yı andırıyor. Aracın arkası gla olmuş. Tasarımı sevmedim fakat bunada zamanla gözümüz alışıcak malesef. Araçta facelift ve kabin içi teknolojik iyileştirmeler dışında çok bir fark göremedim. Direksiyonu çok doldurmuşlar aracın en çok yıpranıcak yeri direksiyon üstü kumandalar olur bence. Direksiyon üstüne blackberry den artan güzel bir parça koymuşlar çok akıllıca olmuş; zamanla diğer markalarında koyması gereken birşey.

  2. Arka tarafta tasarım göze hoş gelsede ön tasarımda içine etmişler bana kalırsa. Burun kısmı biraz daha yüksek olmalıydı. Arka tarafıyla bir bütünmüş olarak gelmiyor. Izgarayla ön farlar çok orantısız, farlar gereğinden küçük ve inceltilmiş gibi geldi. Ayrıca şu gösterge paneli ve multimedya sistemini S'ten başkasına yakıştıramıyorum. E serisinde bir nebze iyi dursada A'da tamamen emanet gibi duruyor. Egea zaten bundan önceki A serisi ve 1 serisinden baya esinlenerek yapılmış bir araçtı. Benzemesini normal buluyorum nasılsa atası yine A serisiydi. Yeni Jetta ve i30 Egea'ya benzemiş desek daha doğru olur. İç kısımda direksiyonun üzerindeki kalabalık ve multimedya sistemi hariç mükemmel olmuş diyebilirim. Özellikle havalandırma ızgaraları ambiyans aydınlastmasıyla aşırı seksi duruyor. Diğer teknolojik oyuncakların zaten gelmesi gerekiyordu onlarıda getirmişler. Bu kadar ıvır zıvırla fiyatların nerelere ulaşacağını merak ediyorum şok olacağımdan değil ne kadar güleceğimi tahmin edemiyorum.

  3. Oldukça güzel olmuş C ye de bu direksiyon ve üç mekanı getirirlerse bir C alınır pahali olması muhtemel fiyatın A ya verilmesi mantıklı değil C de bir nebze daha mantikli olur

  4. On tasarim iyi ic tasarim harika ama arka tarafi ne yeni cls’de nede yeni a’da sevemedim.

  5. iç tasarımı beğenmeyen tek ben miyim? pavyon ışıklandırması gibi olmuş sanki.

  6. Genel olarak güzel gözüküyor ama atka diz mesafesi, bagaj hacmi ve yol tutuşu testlerine bakıp karar vermek gerekiyor.

  7. Önceki nesile oranla daha sert ve keskin hatlara kavuşmuş. Ancak iç mekan fazla abartı olmuş gibi duruyor önceki neslin iç mekanı sanki biraz daha iyi gibiydi. Tasarımı önceki nesilden daha iyi olmuş kesinlikle

  8. Giriş seviyesi A 200 ve A 180 dizel modellerinde torsiyon çubuğu arka süspansiyon bulunuyormuş. A 250 ve tüm 4 matic modellerinde ise daha geliştirilmiş dört noktadan bağlantılı arka süspansiyon bulunuyormuş. Bu arka süspansiyon kauçuk burçlarla gövdeden izole edilen bir alt şasi üzerine monte edilmiş, böylece daha az titreşim süspansiyondan gövdeye aktarılmaktaymış. Ayrıca bu sınıfta hiç bir araçta kullanılmayan oranda arka süspansiyonlarda alüminyum malzeme kullanılmış.

    A 200 ve 180 dizel alanların neyi eksik diye sorarlar adama.. Hadi daha güçlü ve üst donanımlarda oyuncaklardan kısmayı anladık ama yürüyen kalitesinden niye kısıyorsun ?

    Ayrıca yeni 1.4 benzinli ünite ve 1.5 dizel motor Renault ile ortak geliştirilen motormuş.

  9. Hocam ayarlanabilir süspansiyon muhtemelen A200 ve A180d'de alınamıyordur. Bu sebeple de süspansiyon sistemi değişiktir. Tamamen bir tahmin, yanlışım olabilir.

  10. alptamer demiş ki:

    Hocam ayarlanabilir süspansiyon muhtemelen A200 ve A180d'de alınamıyordur. Bu sebeple de süspansiyon sistemi değişiktir. Tamamen bir tahmin, yanlışım olabilir.Hepsini görüntüle…

    O sistem zaten opsiyon hocam. Yani opsiyon icin biri dusuk biri yuksek kalite iki farkli suspansiyon sistemi uretmezler. Belli ki maliyet kismaya gitmisler, giris seviyesi mercedes alani musteri yerine koymamislar. Normal markalarda bunu bir yere kadar anlarim ama premium bir aracin yuruyen kalitesinden bu derece onemli bir donanimi kismasi olacak is degil.

  11. Cenk demiş ki:

    O sistem zaten opsiyon hocam. Yani opsiyon icin biri dusuk biri yuksek kalite iki farkli suspansiyon sistemi uretmezler. Belli ki maliyet kismaya gitmisler, giris seviyesi mercedes alani musteri yerine koymamislar. Normal markalarda bunu bir yere kadar anlarim ama premium bir aracin yuruyen kalitesinden bu derece onemli bir donanimi kismasi olacak is degil.Hepsini görüntüle…

    Katılıyorum, Mercedes-Benz kullanıyormuş gibi hissetmiyorsunuz zaten A,B, GLA, CLA kullanırken. Konfor olarak C ve E'ye göre çok daha zayıf, şanzıman bence motorlarla inanılmaz uyumsuz. İlk gaz tepkisi berbat, arabayı milim milim oynatamıyorsunuz. Bazen sarsarak vites geçiriyor. 5 km/h gibi hızlara inince 1. vitese atarken gerçekten acemi bir kullanıcı gibi atıyor.

    Ayrıca multimedya sisteminin kullanımı çok zor. Çok kötü. Sanırım onu bu A serisinde düzeltecekler. Umarım motor şanzıman uyumunun da iyileştirilmiş halini görürüz ayrıca konforun da Mercedes-Benz konforu olduğunu hissedebiliriz.

  12. alptamer demiş ki:

    Katılıyorum, Mercedes-Benz kullanıyormuş gibi hissetmiyorsunuz zaten A,B, GLA, CLA kullanırken. Konfor olarak C ve E'ye göre çok daha zayıf, şanzıman bence motorlarla inanılmaz uyumsuz. İlk gaz tepkisi berbat, arabayı milim milim oynatamıyorsunuz. Bazen sarsarak vites geçiriyor. 5 km/h gibi hızlara inince 1. vitese atarken gerçekten acemi bir kullanıcı gibi atıyor.

    Ayrıca multimedya sisteminin kullanımı çok zor. Çok kötü. Sanırım onu bu A serisinde düzeltecekler. Umarım motor şanzıman uyumunun da iyileştirilmiş halini görürüz ayrıca konforun da Mercedes-Benz konforu olduğunu hissedebiliriz.Hepsini görüntüle…

    Dedigin gibi hocam c'ler yine tatmin edici olabiliyor ama daha alti maalesef yildiza yakismiyor. Cla tecrubem olmustu dizel uniteyle birlikte ve omrumde bindigim en amacsiz, en kotu otomobillerden biriydi diyebilirim. Tasarim haricinde hic bir numarasi yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu