FeaturedHaberler

Yeni Mercedes-Benz Sprinter, önden çekiş ile duyuruldu




Mercedes-Benz’in ticari araçlardaki amiral gemisi Sprinter, üçüncü jenerasyonu ile resmi olarak duyuruldu. Yeni Mercedes-Benz Sprinter‘ın dikkat çeken özellikleri haberimizde!

Yeni Mercedes-Benz Sprinter’a önden çekiş dopingi!

Tasarımsal olarak selefiyle benzer genlere sahip olan yeni Sprinter’ın ön yüzü yeniden tasarlandı. Farları ve ızgara bölümü güncellenen aracın stop lambaları LED yapıya kavuşmuş. İç mekanda ise yenilenen tasarım ile beraber malzeme kalitesi ve ses yalıtımında geliştirmeler yapılmış. A-Serisi’nde de gördüğümüz 10.25 inçlik MBUX multimedya sisteminin bulunduğu araçta kablosuz şarj ve elektronik klima gibi donanımlar dikkat çekiyor.

Mercedes-Benz, yeni Sprinter’da tasarımdan çok altyapı yeniliklerine önem vermiş gibi görünüyor. Dört tekerden çekiş ve arkadan itişe ek olarak yeni jenerasyona önden çekiş seçeneği de eklenmiş. Önden çekiş sayesinde 50 kilogram daha fazla yük taşıyabilen aracın bu versiyonu 9 ileri otomatik ya da 6 ileri manuel vites seçenekleri ile alınabiliyor. Yeni Sprinter’ın maksimum 17 metreküp ya da 5.5 ton taşıma kapasitesinin olduğunu belirtelim.

Yeni Mercedes-Benz Sprinter’ın motor seçeneklerinde ise bir değişiklik bulunmuyor. 2.1 litrelik CDI motor 114, 143, 163 ve 177 beygir güç seçeneklerine sahip. Tepe noktasında bulunan 3.0 litrelik CDI motor ise kullanıcısına 190 beygir güç sunuyor. Kasa ve opsiyon seçeneklerine göre yaklaşık 1.700 farklı şekilde konfigüre edilebilen aracın Avrupa satış fiyatları 20.000 Euro’dan başlayacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Mercedes yeni Sprinter’da da Volkswagen’le işbirliğine devam ediyor. Şasi Volkswagen Crafter Volt’tan alınmış onun üzerine inşa edilmiş yeni Sprinter. Bu araca Mercedes dedirtebilecek tek şey direksiyon simidi. İç mekan Mercedes kalitesinden çok uzak. İç mekan albenili değil. Çok ucuz görünüyor. Ticaret erbabıysam maliyet önemli. Aynı yükü aynı yakıt maliyetiyle aynı bakım maliyeti ile taşıyacaksam markanın önemi yok. Fiat da olur Renault da olur

  2. Eskiden Mercedes işlerine hiçbir markayı karıştırmazdı günümüzde işlerine neredeyse her markayı karıştırır oldu. Renault-Nissan işbirliği Mercedes’i bitirmiş ve algısını da iyice düşürmüş durumda. Kangoo-Citan, Navara-Alaskan-X-Serisi, Crafter-Sprinter (A, B, C, CLA, GLA) Renault motoru kullanıyor. Koskoca Mercedes kendi motorunu üretemiyor gidip Renault’dan motor alıyor

  3. Mercedes Sprinter Volkswagen Crafter’ın ikizi. Mercedes Sprinter ile Crafter aynı araç bu. Crafter Sprinter’dan bence de yakışıklı VW aracın ön yüzünü güzel giydirmiş. Mercedes, Volkswagen’le Crafter-Sprinter üretiminin ortaklığına yeni kasada da devam ediyor. Maliyet azaltmak için ortak üretim son yıllarda iyi moda oldu..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu