FeaturedHaberler

Yeni SEAT Leon, markanın ilk elektrikli modeli olacak




İspanyol otomobil markası SEAT, 2020 yılına kadar sürdüreceği yeni stratejisini açıkladı. Yeni SEAT Leon ve markanın ilk elektrikli modeliyle ilgili önemli bilgiler içeren açıklamanın detayları haberimizde!

Üçüncü jenerasyon SEAT Leon 2019’da yollarda olacak

2020 stratejisine göre her yıl iki yeni model duyuracak olan SEAT, bu yılın ikinci yarısında mini SUV segmentindeki Tarraco’yu tanıtacak. Tarraco’nun ardından ise önümüzdeki yıl yeni nesil SEAT Leon’un duyurulması planlanıyor. Üçüncü jenerasyonuyla karşımıza çıkacak olan Leon, plug-in hibrit motoruyla markanın ilk elektrikli modeli unvanını alacak. SEAT CEO’su Luca de Meo’ya göre 50 kilometre elektrik menzili bulunan model, VAG grubunun yeni platformu MEB üzerine şekillendirilecek.

İçten yanmalı motora sahip model ile ilgiliyse elimizde daha fazla bilgi var. MQB platformunu kullanacak olan yeni SEAT Leon; 1.0 TSI, 1.5 TSI ve 1.6 TDI motor seçeneklerine sahip olacak. Bunun haricinde ST paket haricinde üç kapılı versiyon üretiminin rafa kaldırılacağı, aktarılan bilgiler arasında yer alıyor.

SEAT, 2020’nin ilk yarısında ise ilk tam elektrikli otomobilini tanıtarak planını tamamlayacak. Yaklaşık 500 kilometre menzile ve ikinci seviye otonom sürüş özelliklerine sahip olacak aracın SUV segmentinde yer alacağı tahmin ediliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. satar kardeşim vw grubu kümes satsa bu ülke gider alır onu. modeli fiyatı önemli değil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu