FeaturedHaberler

2019 Toyota Auris Touring Sports görüntülendi




Bu sene Cenevre Otomobil Fuarı’nın Toyota cephesinde Supra ilgi odağı olmuştu. Fakat Japon marka fuarda aynı zamanda 2019 Toyota Auris’i de görücüye çıkardı. Geçtiğimiz günlerde ise Auris’in station wagon versiyonu, başka bir deyişle Touring Sports versiyonu kamuflajlarla birlikte kameralara yakalandı.

Yenilenen Auris’i yeniden hatırlatacak olursak baştan aşağı yenilenen modelde oldukça cesur bir tasarım dili kullanılmış. Otomobil selefine göre 4 santimetre daha uzun ve 2 buçuk santimetre daha alçak. Touring Sports’un da aynı ölçüde uzayacağını düşünürsek tahmini 2.640 milimetrelik dingil mesafesinden otomobilin sınıfına göre uzun olacağını tahmin edebiliriz.

İç mekanda Touring Sports, hatchback versiyon ile aynı donanımları paylaşıyor. 8 inçlik multimedya sistemi, sesli komut, kablosuz şarj ve opsiyonel TFT ekran gibi donanımlar mevcut.

Toyota’nın aynı zamanda Prius ve C-HR gibi otomobillerde de kullandığı yeni TNGA platformu üzerine inşa edilen Auris’te çok noktadan bağlantılı arka süspansiyonlar bulunuyor. Marka, otomobilin sürüşünün eskisinden çok daha keyifli olduğunu belirtti.

Dizel motor yok

Toyota’nın birkaç ay önce dizel motorlara yönelik aldığı karardan ötürü yeni Auris’te dizel motor bulunmayacak. Fakat sırasıyla 120 ve 178 beygirlik 1.8 ve 2.0 hibrit motorlar yer alacak. Yalnızca benzinli olarak da 114 beygirlik 1.2 litre turbo motor sunulacak.

Son olarak, #stationlarısevin!

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

4 Yorum

      1. tasarımı sayesinde balon bir satış grafiği var qasqhai gibi sınıf lideri olamaz, dizel otomatiği olsaydı satış rakamı x 3 olurdu. (örnek: honda crv)

        1. Araç satıyor mu ? -Satıyor, Direkt rakibi Qasqhai mi? -Hayır. Otomobilin hedef pazarı B Crossover, biraz hormon fazlası ile B-C arasına yerleşti. B Crossover sınıfında ki tüm araçlardan da fazla satıyor. Öyle ya da böyle Türkiye’de de dizelden vazgeçilecek. Balon derken ne demek istediğinizi de anlamadım. Satış var mı var. Balon ???

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu