Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Makyajlı Hyundai Tucson ortaya çıktı




Hyundai, ülkemizde büyük başarı elde eden kompakt crossover modeli Tucson’u makyajladı. Makyaj, hem iç mekan hem de motor seçenekleri konusunda etkili yenilikleri beraberinde getiriyor.

Makyaj bir çok model için kurtarıcıdır. Tucson içinse pek öyle görünmüyordu. Zira Hyundai’nin kompakt crossover modeli, sadece benzinli motorlarıyla oldukça iyi satış başarısına ulaştı. Bunda modelin başarısının yanında elbette Hyundai’nin pazarlama başarısı da etkili ama nedeni ne olursa olsun çok iddialı rakipler karşısında Tucson’un çok iyi durduğunu da kabul etmek gerekli. Şimdiyse Tucson için silahları kuşanma zamanı. Makyaj, Güney Koreli crossoverın gerçek gücünü göstermesini sağlayacak.

Bunun için gereken tabi ki kozmetik iyileştirmeler değil. Fakat modelin tazeliğinin vurgulanması, aracını yenilemeyi düşünen Tucson sahipleri açısından çekici olabilir. Değişen farlar, yeni ızgara ve yeni jantlar hemen dikkat çeken ayrıntılar. Arka kısımsa daha minor değişikliklere sahip. Yeni farlar, Hyundai’nin ilginç gündüz farı seçimini bir kez daha karşımıza çıkarıyor. Tıpkı i20’de olduğu gibi farların çok şık ve gündüz farı olarak kullanılabilecek gibi görünen ışık tüpleri mevcut. Fakat Tucson bunun yerine gündüz farı olarak sis lambalarını saran LED’leri kullanıyor. Bu seçimin arkasındaki nedeni gerçekten merak ediyoruz ama aslında çok da önemi yok. Önemli olan modelin taze görünmesi ki yapılan değişikler bunu sağlamış gibi.

İç mekanda biraz silik ve tozlu kalan kokpit tasarımı, i30’dan alınan yeni yapıyla değiştirilmiş. 7 inçlik dokunmatik ekran artık kokpitin en üstünde yer alıyor. Fiziki düğmelerle bezenmiş ekranın Apple Car Play ve Android Auto gibi arayüzlere destek vermesi ve günün modasına uyması muhtemelen en büyük beklentilerdir, yani ekran trendleri yakalayabiliyor. Temel olarak kokpitteki değişimler bununla sınırlı kalmış, havalandırma kumandaları ve gösterge tablosu büyük oranda aynı. Arka koltuk yolcuları için eklenen bir USB portu da büyük sevinç uyandıracak detaylar arasında.

Yeni Tucson, yeni bir motor seçeneği ile geliyor!

Fakat sevinmek için biraz daha bekleyin ki coşkunuz tavan yapsın. Makyajla Tucson yeni bir motor seçeneğine sahip oldu. 1.6 litrelik dizel motor, 115 ve 133 beygir güç üreten iki versiyonuyla Tucson ürün gamına dahil ediliyor. Bunlardan güçlü olan, 7 vitesli ve çift kavramalı bir otomatikleştirilmiş manuel şanzımanla da satın alınabilecek. Yetmedi mi? O zaman aynı motoru 4 tekerlekten çekişle de satın almanız olası olacak. Dahası, eğer yanlış anlamadıysak 1.6 litrelik dizel motoru otomatik şanzıman ve 4 tekerlekten çekiş sistemiyle satın almanız da mümkün görünüyor. Kompakt crossover müşterilerinin en yakası açılmadık rüyası yakın zamanda gerçek oluyor gibi.

Makyajlı Tucson, bir kaç hafta içinde Avrupa’da resmi olarak tanıtılacak ve yaz aylarına kalmadan da bayilerdeki yerini almış olacak.

sinan

1986 doğumluyum, makine mühendisiyim. Körfez olsun İstanbul Park olsun her fırsatta pist günlerine katılmaya çalışıyorum. Bir nevi 'track junky'im :) 2010-2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sınıf 3 klasmanında co-pilotluk yaptım. Prokart şampiyonasında yarıştım. Motoru olan her şeye ilgi duyuyorum. Ayrıca gerçek bir Alfa Romeo ve OTOPARK tutkunuyum!

İlgili Makaleler

31 Yorum

  1. Degismesi gereken direksiyonu aynen bırakıp güzel olan gömülü multimedyayı oyuncağa çevirerek iç mekanı mahvetmisler. Artısı dizel motor olmuş bu sayede Qashqai çok zor duruma girer lakin tucsonu benzinli olduğu halde alacak olan ben bu iç mekanla dizeli olsada almazdım

  2. Zaten oldukça beğendiğim bir otomobildi şimdi daha iyi hale gelmiş. Kusur denemezse de tek bir noktada değişiklik olmasını isterdim o da; hız göstergesi ekranının tamamen dijital değil de mondeo'da ki gibi yarı analog yarı dijital olması şeklinde.

  3. 1.6 Crdi Blue' da 136 beygirdi, norm falan ayağına 3 beygir kırpmışlar koca oğlanın 1.6' lığından demek ki.

  4. bir honda crv bir de bu tucson. insanlar nesini beğenir de para verir alır çok merak ediyorum.

  5. Yahu bugün test ettim 2017 Tucson'u çok beğendim almaya karar verdim ayın 15 20'si gibi alacağım,en baz donanımın benzin otomatik halini,

    Tavsiye lazım bana 🙂

  6. olea demiş ki:

    bir honda crv bir de bu tucson. insanlar nesini beğenir de para verir alır çok merak ediyorum.Hepsini görüntüle…

    Tucson yerine hangi arabayı beğenmeliler sizce hocam, ben de tucson almayı düşünüyorum önereceğiniz alternatifleri değerlendirebilirim

    1. tercih yapacak olsam qashqai alırdım en önemli nedeni 2. elinin hızlı ve değerli olması.

  7. olea demiş ki:

    bir honda crv bir de bu tucson. insanlar nesini beğenir de para verir alır çok merak ediyorum.Hepsini görüntüle…

    Nesini beğenmediniz ben de merak ettim. 2015 sonunda paramız çıkışmadığı için alamamıştık. Çok yakar diyorsanız kabul, motor şanzıman seçenekleri ülkemiz uygun değil kabul. 1.6 dizel de geliyormuş mis…

  8. olea demiş ki:

    tercih yapacak olsam qashqai alırdım en önemli nedeni 2. elinin hızlı ve değerli olması.Hepsini görüntüle…

    Satmak için araba alan adam başkalarının zevkine karışmasın.

    1. kimsenin zevkine niye karışılsın herkes gönlündeki neyse gider onu alır hem iyi oku ben tercih yapacak olsam dedim git illa da qq al demedim ayrıca satmak için tabiki de araba alınmaz ama ömür boyu da aynı araba mı binilecek, maddi manevi bir gün elbet satılmayacak mı?

  9. olea demiş ki:

    tercih yapacak olsam qashqai alırdım en önemli nedeni 2. elinin hızlı ve değerli olması.Hepsini görüntüle…

    Cidden tek sebep bu mu? Geri kalan her konu da tucson mu daha iyi qq nun başka üstünlüğü var mı?

    1. ben önemli nedeni söyledim çünkü Tucson alıp satamayanlara şahidim. Diğer konularda (fiyat, motor özellikleri, donanım, servis, …) her iki aracın birbirine artısı eksisi vardır bunlar tek tek incelenip yorumlanır ben sadece tercihimi çok satan ve ikinci elde değerinde hızlı satılabilen qq 'dan yana kullanırdım

  10. Arabanin kondisyonuna gore degisir satilip satilmayacagi. Her yerde görebileceğiniz Linea yi da kondisyonu iyi değilse satamazsiniz elinizde kalır. Kaldı ki Tucson bahsettiğiniz tanıma uygun bir araç değil. Lincoln Towncar , Infiniti G37 gibi adı sani duyulmamış bir araba değil Tucson satış rakamları benzinli motoruna rağmen gayet iyi.

  11. Otomatikleştirilmis çift kavramalı şanzıman dedikleri bizim robotize MMT gibi mi yoksa daha farklı mı deneyimleyen varsa yardimci olabilir mi ?

  12. 2jzihtiyar demiş ki:

    Otomatikleştirilmis çift kavramalı şanzıman dedikleri bizim robotize MMT gibi mi yoksa daha farklı mı deneyimleyen varsa yardimci olabilir mi ?Hepsini görüntüle…

    Çift kavrama sanzimanlar zaten otomatiklestirilmis manuellerin çift debriyajlisi demek. Bir kavrama 1 3 5 7 yi kontrol ederken öbür kavrama da 2 4 6 yi kontrol ediyor.

  13. denizyenilmez_ demiş ki:

    Çift kavrama sanzimanlar zaten otomatiklestirilmis manuellerin çift debriyajlisi demek. Bir kavrama 1 3 5 7 yi kontrol ederken öbür kavrama da 2 4 6 yi kontrol ediyor.Hepsini görüntüle…

    Teşekkürler hocam

  14. 10+ litre ortalamayla gezen benzinli bi araba qashqai, tiguan, kadjar vs. rakiplere rağmen bu kadar satabildiyse 1.6 dizel otomatik, üstüne 4 çeker peynir ekmek gibi satar 😀 konsola asılı duran ekranı beğenmedim bi tek

  15. 4 çeker olmasa da olur bu araçta çünkü zorlandığı dakikada şanzıman ısındı uyarısı veriyor böyle oluncaya 4çekerin bi espirisi kalmıyor ,bence iki çeker otomatik olsun ki hem o fazladan transmisyon elemanlarının ağırlığı olmaz hemde çekiş dörde değil ikiye düşeceğinden yakıtı düşer ,haaa illa 4 çeker olsun derlerse iyi bir tork konvektörlü şanzımanla gelmesi bence daha iyi olur ki böylece aracım 4 çeker diyip hafif araziye giren insan madur olup sıkıntıya düşmez.

  16. Hyundai’nin 2018 tasarımları muhteşem.. Güncel Tucson zaten sınıfındaki en yakışıklı otomobildi makyajla birlikte araç daha da şık ve modern bir görünüme kavuşmuş. Hyundai nereden nereye geldi helal olsun.. 10 yıl sonra Hyundai’ye kimse tutamayacak ben bunu bilir bunu söylerim. Hyundai yoluna emin ve sağlam adımlarla devam ediyor!

  17. dizel oto seçeneği ile eğer çok ütopik rakamlar olmazsa yollarda bolca görürürüz artık. Söylendiği gibi o kadar yüksek yakan benzinli motoruna rağmen çok satılıyordu.

  18. Arabanın arkası Alfa'ları çağrıştırmıyor mu?Vitesin etrafını çok beğendim,kullanışlı.

  19. Tuscon benim yürütme maliyetlerini karşılayabileceğim bir araç değil. O tüketim değerleri için şuan aldığım maaşın iki katını almam gerek. (Benzinlisi üzerinden yorum yapıyorum.)
    Bu hali ile ortada ki klima alanını ve Duster vari çamurluk üstü siyah plastik görünümünü beğenmedim. Diğer tasarımsal kısımları gayet hoş. 115lik motor bu araç için düşük kalabilir, 4×4 otomatik yerine 4×2 otomatik tercihim olurdu.

  20. Şahsi zevkim; bu fiyat bandında kia sportage gt line alırım. Nerdeyse aynı araba ama arka tasarım Ve özellikle içi çok iyi ama sokaklarda kardeşi hyundai daha fazla görünüyor . Sürüşü de muazzamdı sürdüğüm diğer rakiplerine göre. Tucson dan biraz daha sertti ama otomobil gibi gidiyor. O segmentin sürdüğüm en kötü arabası şaşırtıcı şekilde tıguan olmuştu. Direksiyon çevrildikten yarım saniye sonra tekerler dönüyor gibi bi his bırakmıştı.

  21. mburakozgen demiş ki:

    Şahsi zevkim; bu fiyat bandında kia sportage gt line alırım. Nerdeyse aynı araba ama arka tasarım Ve özellikle içi çok iyi ama sokaklarda kardeşi hyundai daha fazla görünüyor . Sürüşü de muazzamdı sürdüğüm diğer rakiplerine göre. Tucson dan biraz daha sertti ama otomobil gibi gidiyor. O segmentin sürdüğüm en kötü arabası şaşırtıcı şekilde tıguan olmuştu. Direksiyon çevrildikten yarım saniye sonra tekerler dönüyor gibi bi his bırakmıştı.Hepsini görüntüle…

    ben de sportage ı daha çok beğeniyorum ve kalite olarak daha iyi, ama millet tucson almayı tercih ediyor, sebebi de bence fiyatı.

  22. Arkadaşa yüklenmişsiniz ama ben de beğenmiyorum şahsen Hyundai bizim milletin deyişiyle cip olunca mı kıymetleniyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu