FeaturedHaberler

Yeni Subaru Forester, New York’ta görücüye çıktı




Yenilenen Subaru Forester, New York Otomobil Fuarı kapsamında yüzünü ilk kez gösterdi. Tamamen yenilenen Forester, geniş aileleri tam anlamıyla memnun edecek türden.

Daha büyük ve daha konforlu: İşte yeni Subaru Forester!

Subaru, beşinci nesil Forester’ın tasarımında kumar oynamaktan ziyade geleneksel düşünmeyi tercih etmiş. Genel hatlarıyla ve çizgileriyle selefinden çok farklı olmayan araç, özellikle yan kesitinde daha kaslı bir görünüm kazanmış. Aracın arka bölümünde ise yeni LED stoplar ile daha büyük bir bagaj kapağı göze çarpıyor. Ayrıca yükleme eşiği de kısmen düşürülerek daha fazla bagaj hacminin oluşmasına olanak sağlamış.

Japon markanın yeni SGP platformu üzerine oluşturulan yeni Subaru Forester, iç mekanında ise daha geniş bir yaşam alanı vaat ediyor. Dingil mesafesi 3.05 cm uzayan araç, özellikle arka koltuklardaki oturma pozisyonunu rahatlatmış. Yeni Forester’ın teknolojik yenilikleri arasında elektrikli park freni, panaromik cam tavan, adaptif hız sabitleyici ve 8 inçlik multimedya ekranı bulunuyor. Güvenlik tarafında ise EyeSight aktif güvenlik paketi, kör nokta uyarı sistemi ve yüz tanıma ile sürücünün yorgunluğunu algılayan DriverFocus sistemi standart olarak sunuluyor.

Yeni Subaru Forester’ın kaputunun altında ise tanıdık bir motor seçeneği bulunuyor. Markanın 2.5 litre hacmindeki mevcut Boxer motoru, 182 beygir güç ve 238 Nm tork değerlerine güncellenmiş. Manuel şanzıman seçeneğinin rafa kaldırıldığı araç, markanın 8 ileri Lineartronic CVT şanzımanı ile donatılacak. Son olarak aracın yılın ilerleyen aylarında satışa sunulacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. birileri şu Subaru'ya Türkiye'deki ötv-kdv muhabbetini güzelce bi anlatsın. 2.5 motor bize çok uzak.

  2. XV ‘deki gibi iç mekan çok hoş olmuş. Yalnız bagaj havuzundaki bambu desenleri beni benden aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu