FeaturedHaberler

630 beygirlik Mercedes-AMG GT Coupe duyuruldu




Mercedes, AMG GT spor otomobil konseptinin yol versiyonu AMG GT Coupe’yi Cenevre Otomobil Fuarı’nda duyurdu. Dört kapılı spor otomobil pazarında iddialı bir oyuncu olmayı planlayan Mercedes-AMG GT Coupe ile ilgili bilgiler haberimizde!

Sportif bir lüks sedan bekleyenlere: Mercedes-AMG GT Coupe!

Coupe görünümlü bir sedan olan AMG GT Coupe, genel tasarım hatlarıyla AMG GT R modeline oldukça benziyor. Arka bölümünde hareketli spoyler barındıran aero paketi standart olarak sunulan araçta opsiyon olarak aerodinamik sabit kanat da eklenebiliyor. İç mekanda ise 12.3 inçlik MBUX multimedya ekranı ile bol bol karbon fiber detaylar göze çarpıyor. Özellikle arka koltukların düz olarak katlanabilir olması, Mercedes mühendislerinin geniş bagaj hacmi isteyen aileleri de unutmadığını gösteriyor.

Mercedes-AMG GT Coupe’nin kaputunun altında ise üç farklı motor seçeneği yer alıyor. Giriş modeli olan AMG GT 53, 3.0 litrelik altı silindirli turbo motor ile geliyor. Mercedes’in EQ Boost hibrit teknolojisi ile donatılan motor, 429 beygir güç ve 520 Nm tork üretiyor. 4.0 litrelik V8 motor aracın güçlü tarafını oluştururken, GT 63 ve GT 63 S olarak iki farklı paket sunuyor. GT 63 versiyonunda 577 beygir güç ve 800 Nm tork değerleri görülürken, GT 63 S modelinde ise 630 beygir güç ve 900 Nm tork gibi üst düzey değerlere çıkıyor.

Mercedes-AMG GT 63 S’in verilerine yakından baktığımızda 315 km’lik maksimum hız ve 0-100 kilometre performansının 3.2 saniye olduğunu görüyoruz. Ayrıca V8 motorda standart olarak sunulan drift modu sayesinde arka tekerlekler 100 kilometre hızın altında manevra yapabiliyor. Son olarak yaz aylarında satışa sunulacak araçta 4MATIC+ çekiş sistemi ve 9 ileri otomatik şanzımanın standart olarak sunulduğunu belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Bundan ziyade E serisi Coupe neredeyse aynısı gibi olmuş. Bu ortaklık Renoya yarasa bari biraz 🙂

    Mercedes-Klasa-S-Coupe-tyl.jpg

  2. PULAT demiş ki:

    Bundan ziyade E serisi Coupe neredeyse aynısı gibi olmuş. Bu ortaklık Renoya yarasa bari biraz 🙂

    Eki Görüntüle 11882

    Hepsini görüntüle…

    Sağ fotoğraftaki model S serisi Coupe.

  3. Şu fotoğraf Mercedes için ne kadar acı bir durum. Koca Mercedes firması Renault'dan dizel motor aldığı yetmedi 10 yıl önce üretilen aracın tasarımı araklıyor.

  4. AcilStop demiş ki:

    Şu fotoğraf Mercedes için ne kadar acı bir durum. Koca Mercedes firması Renault'dan dizel motor aldığı yetmedi 10 yıl önce üretilen aracın tasarımı araklıyor.Hepsini görüntüle…

    Koskoca BMW de PSA ile birlikte motor geliştirdi. Koskoca Audi 1.0 litrelik VW motorunu kullanıyor, koskoca uçak motoru üreten Rolls Royce BMW V12'si kullanıyor. Koskoca Volvo gidip Ford'dan motor ve şanzıman tedarik ediyor. Bunlar bitmez. Motorları alıp da direk otomobillerine zaten koymuyorlar, hazır olan İYİ motorları alıp revize edip araçlarına yerleştiriyorlar. Koskoca Mercedes-Benz zaten gidip 1.5 litrelik dizele milyonlarca AR-GE harcaması yapmasın zaten, gitsin elektriğe, hibrite yatırım yapsın.

    Gidip AMG motorunu Renault Sport'tan alsa anlayacağım bu eleştirileri fakat düşük hacimli dizel ve benzinli motorları neden üretmek için para harcasınlar ben akıl sır erdiremiyorum.

  5. Mesajımı yanlış yorumladınız sanırım acı olan fotoğraf yani 10 yıl önce üretime giren Renault Laguna'nın arka tasarımın alınması. Yoksa motor konusunda ortak parça kullanımı olabilecek bir durum. PSA grubu dış görünüm haricinde neredeyse aynı parçalarla üretiliyor. Vag grubunun alayı aynı parçaları kullanıyor, Japon araçları arasında ufak tefek parçalar birbirinin aynısı oluyor filan bunlar olağan şeyler.

  6. AcilStop demiş ki:

    Koca Mercedes firması Renault'dan dizel motor aldığı yetmedi 10 yıl önce üretilen aracın tasarımı araklıyor.Hepsini görüntüle…

    Benim mi Türkçem çok iyi değil bilmiyorum fakat benim bu cümleden çıkardığım sonuç şu:

    Kocaman Mercedes-Benz firması gidip Renault'dan motor alıyor, bu yanlışlık da yetmezmiş gibi Renault'nun on yıl önce ürettiği aracın tasarımını çalarak bir yanlış daha yapıyor.

    Benim eleştirim, koskoca Mercedes-Benz'in Renault'dan motor alarak yanlışlık yapmadığı idi. Ayrıca ben Laguna Coupe'nin güzel bir tasarım olduğunu düşünüyorum. Yatay far tasarımlı Coupe yaparken Laguna Coupe'den tasarımsal anlamda ne kadar uzaklaşılabilir ki? Adamlar 10 sene önce güzel formülü bulmuş, Mercedes-Benz ise şimdi formülünü bulmuş. Bunda bir hata göremiyorum.

  7. Çok uzatmak istemiyorum ama ilk cümleyi almayınca doğal olarak yanlış anlam çıkarmışsınız. Acı olay Mercedes gibi premium segmentteki bir markanın ekonomi sınıfındaki bir markanın 10 yıl önce seri üretime soktuğu aracın arka tasarımını kullanması.

    İkinci cümle ise motoru aldınız tamamda tasarımı bari almasaydınız anlamı taşıyor. Premium segment bir aracın dış görünüş olarak Renault Laguna ile birebir aynı olması bana göre kabul edilebilecek bir şey değil. Oldu olacak Fiat 124 spider'de olduğu gibi Renault Laguna'ya Mercedes amblemi basıp piyasaya sürsünler.

  8. PULAT demiş ki:

    Arkadan Laguna Coupeye benzemiş 🙂

    Eki Görüntüle 11881

    Hepsini görüntüle…

    Valla bu Mercedes veya diğer markaların başarısızlığı değil, Laguna Coupé'nin başarısıdır. Bugün C segmentindeki bir sürü yeni model de V40 ve Egea'ya benzetiliyor. =) Mesele tamamen ideal tasarım dilinin yakalanmasıyla ilgili. 🙂

  9. bt demiş ki:

    Valla bu Mercedes veya diğer markaların başarısızlığı değil, Laguna Coupé'nin başarısıdır. Bugün C segmentindeki bir sürü yeni model de V40 ve Egea'ya benzetiliyor. =) Mesele tamamen ideal tasarım dilinin yakalanmasıyla ilgili. :)Hepsini görüntüle…

    Demeye çalıştığım şey buydu 😀

  10. Porsche Panamera’dan sonra bu sınıfta gördüğüm en iyi tasarım diyebilirim! Panamera’ya nazaran AMG GT Coupe daha keskin duruyor

  11. Herkes burda laguna coupe ye benzediği için eleştirmiş ee be kardeşim o övdüğünüz adamlar 10 yıl önce bulmuş dediğiniz reno nerden çaldı acaba? o zamanlardada reno astontan esinlendi hem önde hem arkada hem içte. Buna çalmak denmez. Bir marka bir akım başlatır diğerleri takip eder bu bukadar basit.

  12. HAKANARABUL demiş ki:

    Herkes burda laguna coupe ye benzediği için eleştirmiş ee be kardeşim o övdüğünüz adamlar 10 yıl önce bulmuş dediğiniz reno nerden çaldı acaba? o zamanlardada reno astontan esinlendi hem önde hem arkada hem içte. Buna çalmak denmez. Bir marka bir akım başlatır diğerleri takip eder bu bukadar basit.Hepsini görüntüle…

    Renault Laguna Coupe'yi Aston Martin'in hangi modeline benzettiniz acaba?
    Hayır güncel Focus'u benzetseniz anlayacağım fakat Laguna Coupe'yi benzetemedim.

  13. Laguna Coupe ile AMG GT 4-Dooor Coupe ne alaka? S-Serisi Coupe’nin arkasını Laguna Coupe’ye benzetseniz anlarımda AMG GT 4-Door Coupe ile bu aracın uzaktan yakından alakası yoktur. İki aracıda yanyaya koyup inceleyin aradaki farkı çok iyi anlarsınız. Laguna Coupe ile Aston Martin ne alaka şaka mı bu? Ford Focus/Fiesta/Mondeo deseniz anlarım ama Laguna Coupe hiçbir Aston Martin modeline benzemiyor ne uzaktan nede yakından laf olsun diye konuşmayalım biraz gerçekçi olun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu