FeaturedHaberler

Alfa Romeo MiTo “bazı sürprizlerle” geri dönebilir




Alfa Romeo, Giulia ve Stelvio gibi yeni modelleriyle ürün gamını güncellemeye devam ediyor. Markanın iki kapılı hatchback modeli Alfa Romeo MiTo da bu dönüşümden nasibini alacak gibi görünüyor.

Marchionne’ye göre Alfa Romeo MiTo sınıf atlayacak!

Adını Milano ve Torino şehirlerinin birleşiminden alan Alfa Romeo MiTo, yollara çıktığı 2008 yılından bu yana büyük bir değişim yaşamadı. Yer aldığı sınıfta eşsiz otomobillerden birisi olan model, görünüşe göre ikinci jenerasyonunda bambaşka bir hale bürünecek. FCA grup başkanı Sergio Marchionne, “MiTo yenilenecekse bunun şu anki haliyle olacağını düşünmüyorum. Çünkü yer aldığı pazar yok denecek kadar daraldı.” şeklinde konuşarak iddialara yeşil ışık yakmış oldu.

İddialara göre ikinci nesil MiTo, B sınıfı bir crossover modeli olarak küllerinden doğacak. Rotasını Kuzey Amerika ve Çin pazarına kıran İtalyan marka, böylece daha geniş bir kitleye ulaşabilecek. Ayrıca önümüzdeki yıl yeni bir büyük SUV modeli ve yeni nesil Giulietta’nın da Avrupa pazarına sunulması bekleniyor.

Crossover pazarına adım atacağı söylenen Alfa Romeo MiTo’nun boyut ve tasarım olarak tamamen farklı bir çizgiye bürüneceğini söyleyebiliriz. Ayrıca düşük hacimli hibrit motorlar da aracın kalbini oluşturabilir. Tabi ki bütün bunlar şu anda bir öngörü ve Alfa Romeo’nun böyle bir adım atıp atmayacağı henüz bilinmiyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Deseneze Alfa Romeo MiTo’nun yeni nesli hormonlu bir hatchback olacak, umarım 3 kapılı olarak gelir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu