Dikkat ÇekenlerFeaturedVLOG

Canavar yollara çıkmaya hazır! | Motul Roadshow Projesi – Bölüm 2 | VLOG




Projemizin 2.Bölümünde;

Aracımız Abbas Çimen’in dükkanında kaplandı. Farları, stopları sökülü haliyle bile herkesin dikkatini çekiyordu. Bunun gibi bir pick-up kullanmak gerçekten keyifli. Bu camiiaya girdikçe gördüm ki araç sahiplerinin bir çoğu, araçlarını off-road için modifiye ediyorlar.

Kaplamadan sonra tekrar garaja götürdüğümüz aracımıza montaj işlemlerine başladık. Kullanılan tamponlar Navara’ ya özel olarak çizildi ve üretildi.

Neredeyse parlak siyah olan her yer mat siyah olarak boyandı. Keşke üreticiler krom sevdasından vazgeçse 🙂

Ön tamponumuza 5.5 tonluk vincimiz monte edildi. Ön alt korumalar yapıldı.

Ama tüm bu yapılanları ortaya çıkaran kaplama diyebilirim, parçaların ve kaplamanın uyumu çok güzel oldu. Araç 13 cm kadar yükseltildi. Yeni yay, amortisör ve salıncaklarda işlemler yapıldı. 37” lastikler hem arazide hem de görsel olarak çok işe yaradı. Yumuşak kum üzerinde bile hiç korkmadan ilerleyebiliyorsunuz. Gerçekten denize bile girdim fakat yosunlu taşa denk gelince kalırım diye korkup daha ilerlemedim 🙂

Amortisörler standart oldukları için hızlı arazi kullanımlarında sonuna kadar kapandığı zamanlar oldu. Bu tabi benim abartmamdan dolayı biraz 🙂 Bu iş için 10k euro’luk fox vb. amortisörler lazım ki bu tarz işkenceleri kaldırabilsin.

En çok merak ettiğiniz konulardan biride maliyetler.

Yapmış olduğumuz bu araç aşağı yukarı 20-25.000tl arasında. Alt limit olarak 15.000 tl, üst limit olarak limitsiz gibi düşünebilirsiniz. Tampon 5-6k, lastikler 3k, jantlar 3k, yükseltme kiti 5k gibi birşey olması lazım, böyle böyle gidiyor 🙂

Biz projeden çok keyif aldık umarım sizde izlerken keyif alırsınız. İyi seyirler..

 

 

 

sinan

1986 doğumluyum, makine mühendisiyim. Körfez olsun İstanbul Park olsun her fırsatta pist günlerine katılmaya çalışıyorum. Bir nevi 'track junky'im :) 2010-2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sınıf 3 klasmanında co-pilotluk yaptım. Prokart şampiyonasında yarıştım. Motoru olan her şeye ilgi duyuyorum. Ayrıca gerçek bir Alfa Romeo ve OTOPARK tutkunuyum!

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. aklımda tek soru 😀 görüntüler için kasaplık yaparken alt muhafazayı mı kırdınız yoksa araba okadar acımasızki bi parça kumsalmı koprdı kendine 😀

  2. sinan bey mükemmel bir çalışma tebrik ederim emeğinize sağlık benim merak ettiğim tam olarak size kaplamasıda dahil 25.000 tl ye mi maal oldu. bir diğer hususta şuan araç kaplama çok yaygın biz bu desenin benzerini ruhsata işlete biliyormuyuz tabiki birde bu araçtaki deyişiklikler muayene gerektiriyormu.

  3. yapılan işlemler için ekstra vergi maliyeti ve ruhsat problemleri var mı ?
    fenni muayene için sıkıntı oluyor mu ?
    teşekkürler

  4. Sevgili Sinan,

    Amortisör konusunda çok çok az bili var. Becce Mert bey’in videosu hariç video bulamadım.

    Fox, Bilstein vb gibi markaları derinlemesine karşılaştırmanı rica ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu