FeaturedHaberler

Elektrikli Cupra e-Racer, Cenevre’de yüzünü gösterdi




SEAT’tan ayrılıp ayrı bir marka haline gelen Cupra, Ateca ve Ibiza modellerinin ardından Cenevre’de e-Racer adlı yeni modelini görücüye çıkardı. Dünyanın ilk elektrikli touring otomobili olan Cupra e-Racer ile ilgili bilgiler haberimizde!

Elektriğin gücü pistlere iniyor: İşte Cupra e-Racer!

SEAT başkanı Luca de Meo’nun tanıttığı otomobil, dünyada pist yarışlarını hedef alan ilk elektrikli otomobil olma özelliği taşıyor. Leon TCR modelinden esinlenerek üretilen otomobil, işin içine elektrik teknolojisi girince TCR’ye göre daha da hızlanmış. Alt bölümündeki bataryadan dolayı yaklaşık 300 kilo ağırlaşan aracın ağırlık düzeni de 40:60 olarak değiştirilmiş.

Arkadan itişe sahip Cupra e-Racer, dört elektrik motoru sayesinde 670 beygir güç çıkışı sunuyor. Rejeneratif geri dönüşüm desteğine sahip 65 kWh’lik batarya ise aracı pistte yarım saat tam performansta tutabiliyor. Gerçek zamanlı testlerine devam edilen e-Racer’ın önümüzdeki yıl satışa sunulması bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu