HaberlerOtomobil Sporları

F1’in yeni güvenlik aracı Mercedes-AMG GT R tanıtıldı




Formula 1’in 2018 sezonu, bu hafta sonu Avustralya GP’si ile resmen başlayacak. Mercedes-AMG, yeni sezon için geliştirdiği yeni güvenlik aracı GT R‘nin duyurusunu gerçekleştirdi.

F1’in en güçlü güvenlik aracı: Yeni Mercedes-AMG GT R!

1996 yılından beri Formula 1’in güvenlik ve tıbbi araçlarını tedarik eden Mercedes, yeni sezonda da geleneği sürdürmeye devam ediyor. Modernize edilmiş Mercedes-AMG GT R modelini güvenlik aracı olarak belirleyen marka, karşımıza F1 tarihinin en güçlü güvenlik aracını çıkarmış. Seramik frenler, takla barı ve tavan lambaları ile güncellenen araçta ayrıca pist durumunu gözetlemek için iki adet iPad bulunuyor.

Gövdesinde 4.0 litrelik biturbo V8 motor taşıyan araç, 577 beygir gücüyle 319 kilometre maksimum hıza ulaşabiliyor. Aracın sürücü koltuğunda tecrübeli isim Bernd Maylander oturmaya devam edecek. Ayrıca üç adet C63 S Estate modeli de tıbbi araç olarak gerekli durumlarda hizmet verecek.

2018 Formula 1 sezonunun 25 Kasım’da düzenlenecek Abu Dhabi yarışı ile sona ereceğini belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu