FeaturedHaberler

Mercedes-Benz, C ve E-Serisi’ne hibrit motor getirdi




Mercedes-Benz, Cenevre Otomobil Fuarı’nda C-Serisi ve E-Serisi için sunduğu yeni hibrit motor seçeneklerini duyurdu. Alman markanın yeni dizel hibrit motorları ile ilgili detaylar haberimizde!

Mercedes-Benz’in iki modeline elektrik takviyesi!

Sunulan paket, markanın OM 654 kodlu 2.0 litrelik turbo dizel motoruna eklenen 13.5 kW‘lık batarya ve bir elektrik motorundan oluşuyor. Araç yalnızca elektrik motoru devredeyken 121 beygir güç ve 440 Nm tork üretiyor. Hibrit modu devreye alındığında ise tork değeri tam 700 Nm’ye ulaşıyor.

Bu verilere karşın Alman devinin araçlarına eklediği batarya ise oldukça sınırlı bir performans sergiliyor. Saf elektrik modunda 50 km menzili bulunan pil paketi, evsel şarj yöntemi ile 7 saat gibi bir sürede şarj oluyor. Wallbox adı verilen yüksek hızlı şarj kutusu sayesinde bu süre 2 saate kadar kısalıyor. 

C-Serisi ve E-Serisi’nde bulunan yeni hibrit motorlar ile beraber 4 farklı sürüş modu yer alacak. Elektrikli ve dizel motoru aynı anda çalıştıran Hybrid ile sadece elektrikli motoru kullanan E-Mode‘un yanı sıra E-Save ve Charge modları bataryanın şarj olmasını sağlayacak. Son olarak yeni motor seçeneğinin Avrupa pazarında yaz aylarından itibaren satışa sunulacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. 2.0 litrelik motor yerine 1.6 motor daha mantıklı olurdu. Türkiye’de bu motor seçenekleri vergilerden de muaf olduğu için peynir ekmek gibi satılırdı. Gelecek artık hidrit ve hidrojende. Hibritte Toyota liderdir buda açık ve net! Toyota bu konuda 20 yıldır lider ve en çok hibrit satan marka konumundadır

    1. Toyota erken başlayıp geride kalan nadir markalardan oldu. Kore ve Japonlardan nissan toyotanın kat be kat önüne geçti. Reklam yada ezbere sözleri unutun artık markadan para alıp reklam yapıyor gibi yorumlar türedi arkadaş 🙂

      1. Mehmet bey size katılmıyorum. Toyota hibritte ve hidrojende liderdir. Geri kalan markalar varsa oda Almanlardır. Almanlar daha yeni içten yanmalı motorlardan kurtulmaya ve yeni hibrite geçmeye başlıyorlar. Japonlardan sonra Koreliler bile bu konularda Almanlar’ı geçmiş durumdalar. Toyota, Honda, Nissan, Hyundai vs. gibi uzakdoğulu markalara laf ederken laf olsun diye söylemeyin. Bilmiyorsanız bile en azından araştırında öyle konuşun laf olsun diye torba dolsun diye böyle boşboş atıp tutmayın!

        1. Toyota hariç Japonlara yada korelilere laf söylemedim aksine onları yücelttim de tabi siz artık nasıl okuduysanız hayal aleminde yarattığınız bir yazıya cevap vermişsiniz. Toyota gerek Koreliler gerek nissanın gerisinde kaldı. Lider hyundai ardından nissandır. Ne tasarım var ne teknoloji yaptı bir hybrid devamı yok saçma sapan tasarımlı konsept yapıp duruyor elle tutulur birşey yok. Bu gidisle almanlar bile sollayacak toyotayı. Hidrojen dediğiniz de toyota fi tarihinden kalma altyapı var hyundai nexo 2 kat daha fazla menzil %45 daha tasarruflu yada toyotanın elektrikli modeli yok nissan bol bol leaf satıyor bundan da haberiniz var mı çok bilmiş bey

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu