FeaturedHaberler

Skoda Vision X konsepti geleceğe ışık tutuyor




Skoda, markanın yeni tasarım dilini yansıtan Vision X konseptini Cenevre’de duyurdu. Farklı çözümleri bir araya getiren Skoda Vision X ile ilgili detaylar haberimizde!

Benzinli, elektrikli ve doğalgazlı: Skoda Vision X!

Çek markanın tasarım felsefesini sivrilten Vision X, markanın küçük SUV segmentinde olan Karoq’un altında konumlanıyor. Tasarım yönünü sadelikten yana kullanan otomobil, gövdeye gizlenen kapı kolları ve iç mekandaki geniş ekranı ile öne çıkıyor. Ayrıca yan profili yükseltmek için jant boyutu 20 inç olarak belirlenmiş.

Skoda Vision X’in güç kısmı ise bir hayli karmaşık. Araç içten yanmalı motorun yanı sıra elektrik ve doğalgaz ile çalışan karma bir sisteme sahip. 130 beygir güç ve 200 Nm tork sunan 1.5 litrelik TSI motor, doğalgaz enerjisi devreye girince adını G-TEC olarak değiştirmiş. Ayrıca araçtaki iki elektrik motorundan biri ana motorun marş yapmasını sağlarken, bağımsız güç sağlayan diğer motor ise rejeneratif fren sistemi ile kendi kendini şarj edebiliyor.

Skoda, 0’dan 100 kilometreye 9.3 saniyede çıkan aracın tüm güç seçenekleri devredeyken 1000 Nm tork değerine sahip olduğunu belirtiyor. Bütün bunlara rağmen Vision X’in yakıtını bitirmeyi başarırsanız, bagajda bulunan elektrikli kaykay ile yolunuza devam edebilirsiniz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Biraz analog arabalar yapsalar. SAnki kısa zamanda bozulcak gibi bir hali var.

  2. Zamanında herkes Citroen C4 Cactus, Nissan Juke ile dalga geçti ön tasarımı yüzünden. Şimdi Hyundai'sinden Skoda'sına taklit ediyor bunları. 2 dakika yaratıcı olun be.

  3. Taklit yada değil volvo ve peugeot gibi konsepte yakın tasarım yapın tutacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu