FeaturedHaberler

Yeni BMW M3, “en güçlü M3” olmak için geliyor!




Bavyeralı otomobil üreticisi BMW, şu sıralar yeni 3 serisi üzerinde harıl harıl çalışırken performans modelleri için de geri durmuyor. Ring’de görüntülenen BMW M3, yeni jenerasyonu ile en güçlü M3 modeli olmayı hedefliyor!

BMW M3 (G80), 500 beygir sınırını aşmaya çok yakın!

Hafta sonu Nürburgring’e çıkan G80 kasa BMW M3, ağır kamuflajına bakılırsa hala erken gelişim aşamasında görünüyor. Bu yüzden tasarımı ile ilgili pek fikir yürütemediğimiz aracın uzayan dingil mesafesi gözlerden kaçmıyor. Yeni M3’ün tasarımı hakkında konuşmak için ne yazık ki üzerindeki kamuflajı hafifletmesini beklememiz gerekiyor.

Ancak performans modelinin kaputunun altında nasıl bir canavar ile karşılaşacağımız hakkında elimizde bazı bilgiler var. 3.0 litrelik 6 silindirli motorun devam edeceği arkadan itişli aracın 500 beygire yakın bir güç sunacağı öne sürülüyor. Pakete eklenecek 48 voltluk elektrik motoru sayesinde toplam gücün 500 beygiri de aşabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca CLAR platformunun üzerine inşa edilecek yeni M3’ün xDrive çekiş sistemini opsiyon olarak sunacağı gelen diğer bilgiler arasında yer alıyor.

Yeni BMW 3 serisi, bu yılın son çeyreğinde resmen ortaya çıkacak. M3 (G80) içinse önümüzde uzun bir yol var, zira aracın 2020 yılına kadar yollara inmesi beklenmiyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. bi gelecek giulia yı belki geçecek ondan sonra giulia kapsamlı bi makyaj gelecek ve tekrar sınıfında kral olacak 😀

  2. Güç güç nereye kadar kitlesinler 220 beygirde, millet gaza basmaya korkmasın. 220 kitleyip torku düşük devri yüksek atmosferik canavarı yapsınlar. Sonra millet devir cevire cevire gezsin. 500 beygir demek nedemek arkadaş.

  3. ali_tremonti demiş ki:

    bi gelecek giulia yı belki geçecek ondan sonra giulia kapsamlı bi makyaj gelecek ve tekrar sınıfında kral olacak :DHepsini görüntüle…

    M3 de makyaj yiyip culyayi geçer o zaman hacı

  4. pek sanmıyorum 😀 yaşuyalım görelim bakalım

  5. E60 M5 507hp guc uretiyordu ilk ciktiginda vay be diyorduk
    Simdi o gucu M3 uretiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu