FeaturedHaberler

Yerli otomobil projesini kimin yöneteceği belli oldu




“Türkiye’nin Otomobili” adlı ortak girişim grubu, yerli otomobil ile ilgili çalışmalarına devam ediyor. Uzun süredir projeyi kimin yöneteceği tartışılırken, nihayet o isim belli oldu.

Sancar, yerli otomobil projesinin başına getirildi

Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell ve Zorlu Holding’in ortakları arasında yer aldığı projenin direktörlük görevine Metin Sancar getirildi. Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar’ın yeğeni olan Metin Sancar, görev için adı geçen isimler arasında yer alıyordu. ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olan Metin Sancar, 25 yıldan fazla süredir Aselsan ve TAI gibi kuruluşların havacılık programlarına başkanlık yapıyordu.

Cenevre Otomobil Fuarı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sancar; “Göreve 1 Şubat’ta başladım. Ekibimizi kurmaya başlıyoruz, düzenli bir takvim ile 2019’da prototipin tamamlanmasını hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. Yerli otomobil prototipinin 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergileme hedeflerinin olduğunu belirten Metin Sancar, proje ile ilgili de bazı bilgiler verdi. İlk etapta tamamı elektrikli 3 modelin yer alacağı projenin 2021 yılında seri üretime geçmesi planlanıyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. kaç aydır devam eden projenin başına geçecek isim yeni mi belli olmuş yani ?

  2. Yerli otomobil konusunda elimizi çabuk tutmalıyız. Anadol ve Devrimle yaşadığımız hüsranı bu sefer yaşamamak için yerli üretimin seri üretimini 2019-2020’ye kadar bırakmamalıyız. O zamana kim ölür kim kalır belli değil. Ülke olarak şu Hyundai/Kia kadar olmadık ya ben başka birşey demiyorum. Anadol 1966 Hyundai 1967 de çıktı ama Hyundai neydi ne oldu biz hala neredeyiz! Hyundai nereden nereye geldi biz hala daha nerdeyiz o Hyundai bugün dünyanın en büyük 4.otomobil üreticisi. 10 yıla kalmadan da Hyundai ilk 3’e girecektir

  3. 2021 mi? Önce bi fabrikayı kursaydınız, hayır en az 1 sene o sürerde ondan diyorum!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu