FeaturedHaberler

“Yılın Otomobili Ödülü”nü bu sene Volvo XC40 kaptı!




Volvo‘nun geçtiğimiz dönemde tanıttığı kompakt SUV modeli XC40, 2018 Cenevre Otomobil Fuarı öncesinde Car of the Year, yani Yılın Otomobili Ödülü’nü aldı. Böylece Volvo Cars bu prestijli ödülü tarihinde ilk defa almış oldu.

“Yılın Otomobili Ödülü’nün zamanlaması oldukça anlamlı”

“Yeni modelimiz XC40’a verilen bu ödülün zamanlaması oldukça anlamlı” şeklinde konuşan Volvo Cars Başkan ve CEO’su Håkan Samuelsson sözlerini: “Yeni modelimizle birlikte Volvo ürün gamında farklı boyut ve sınıflara ait üç adet küresel SUV modeli yer alıyor. Büyümemizde önemli bir rol üstlenen yeni XC40 her geçen gün daha da büyüyen kompakt SUV segmentinde bizi temsil ediyor” şeklinde tamamladı.

Ödül, XC40’ın aldığı ilk ödül değil; otomobil daha önce İngiltere’nin önde gelen yayını What Car? tarafından da yılın otomobili seçilmişti.

Volvo’nun tüm SUV’leri bir şekilde ödül almış oldu

XC40’ın almış olduğu ödülle birlikte Volvo ürün gamındaki her SUV modeli Avrupa ya da Kuzey Amerika’da yılın otomobili seçilmiş oldu. Büyük SUV segmentinde yer alan XC90 ve orta boy XC60, son iki yıl üst üste Yılın Pick-Up/Çok Yönlü aracı seçilmişti.

Volvo CEO’su Håkan Samuelsson yapmış olduğu değerlendirmede şunları dile getirdi:

“Büyüme noktasında net bir stratejiye sahibiz ve güvenlik, bağlantılı hizmetler ve otomobillerin elektrikle geleceğe hazırlanması gibi konularda otomotiv endüstrisine öncülük etmeye devam edeceğiz.” dedi ve ekledi: “Yeni Volvo XC40 bünyesinde barındırdığı teknolojilerle stratejimizi en iyi şekilde yansıtıyor. Müşterilerden gelen tepkiler kadar bugün burada COTY’nin vermiş olduğu ödül de bizim doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor.”

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Avrupa’nın “Yılın Otomobili” ödülü Volvo’nun en yeni hormonlu hatchbacki XC40’a gitti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu