Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Rus efsanesi Lada’dan süper otomobil atağı: Lada Questa




Tasarımcı Vyacheslav Alexandrov, Rus efsanesi Lada için tasarladığı süper otomobil konsepti Lada Questa’yı gözler önüne serdi, otomobil severler tasarımın Bugatti’den alındığını iddia etti.

Rus tasarımcı Vyacheslav Alexandrov, üzerinde çalıştığı Rus süper otomobil konseptini gözler önüne serdi. Lada Questa olarak adlandırdığı bu konsept, pek çok otomobil sever tarafından Lada ve Bugatti melezi olarak yorumlandı.

Vyacheslav Alexandrov, Rus AvtoVAZ şirketi tarafından üretilen Lada’nın Xray ve Vesta modellerinden bazı tasarım ipuçları alarak Lada Questa adını verdiği yeni bir süper otomobil konsept çalışmasına imza attı. Konsept çalışmasını gören herkes, aracın tasarım olarak Bugatti Veyron modeline büyük oranda benzediği yorumunda bulundu.

“Bugatti tasarımlarıyla ilgilenmiyorum”

Rus tasarımcı ise bu yorumlara “tamamen tesadüf” şeklinde yanıt verirken, Bugatti tasarımlarıyla ilgilenmediğini belirtti. Alexandrov, yaptığı çalışmalardaki amacının Rus otomobil üretimini belli bir seviyenin üzerine çıkarmak olduğunu söyledi

3D modelleme programlarının yaygınlaşmaya başladığı 2002 yılından beri hobi olarak bu işi yaptığını söyleyen tasarımcı, bir kaç ticari projesinin de bulunduğunu, asıl işinin ise bambaşka bir sektörde olduğunu belirtti.

Konsept çalışmalarının gerçeğe dönüşmesinin muhtemel olduğunu söyleyen Vyacheslav Alexandrov, bunun gerçekleşebilmesi için çalışmalarında bazı değişiklikler yapması gerektiğini söyledi. Daha önce de bir başka Rus tasarımcı Dmitry LazarevLada Raven adında bir süper otomobil konsepti tasarlamıştı.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Çilek Genç Odası yine harika bir araba yatak tasarlamış. Alttan çekmeceleri de açılıyorsa bence iş yapar.

  2. Yani şu yandaki C şeklindeki çift renk boya olayını Bugatti dedilerse, kafalarına …….. onların 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu