FeaturedHaberler

2019 Ford Focus, yeni motor seçenekleri ile duyuruldu




Uzun zamandır merakla beklenen yeni Ford Focus, bugün düzenlenen özel bir etkinlik ile resmen tanıtıldı. Yeni motor seçenekleri ve sil baştan oluşturulan tasarımı ile dikkat çeken otomobil ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

Büyük bekleyiş sona erdi: Karşınızda yepyeni Ford Focus!

Tanıtımından önce pek çok kez tasarımı ile ilgili sızıntılara konu olan yeni Focus, bu yönden herhangi bir sürpriz yapmadı. Burun kısmı sivri bir forma kavuşan araçta boyut açısından büyütülen ızgara, yeni Focus’un olduğundan daha geniş görünmesini sağlamış. Otomobilin yan bölümü, yüksek omuz çizgisi ile selefine göre oldukça farklı görünüyor. Son olarak yatay formdaki LED stop grubu ve agresif tampon tasarımı ise aracı arkadan bakıldığında sportif göstermeyi başarmış.

Ford’un yeni C2 platformu üzerine geliştirilen yeni Focus, boyut bakımından neredeyse aynı kalsa da daha geniş bir iç mekan sunuyor. Bu bağlamda 53 mm uzayan aks uzunluğu dikkat çekerken, yeni platform sayesinde 88 kilogramlık bir ağırlık kazancı sağlanmış. Ayrıca %20 arttırılan burulma direnci sayesinde aracın sürüş dinamikleri “sınıfının en iyisi” olarak tanımlanıyor.

Yeni Ford Focus’un iç mekanında ise teknolojik olarak adeta yeni bir çağa adım atılmış. Yepyeni bir dizayna kavuşan iç mekanın temelini, Ford’un 8 inç boyutundaki yenilenen bilgi-eğlence sistemi oluşturuyor. Bunun dışında adaptif hız sabitleyici, elektronik şerit ortalama, trafik işareti tanımlama ve otomatik fren-kalkış gibi özellikleri bünyesinde barındıran ikinci seviye otonom sürüş desteği ilk defa Ford modellerinde kullanılıyor. 10 hoparlörlü Bang&Olufsen ses sistemi, aktif park asistanı, kör nokta algılama, geri görüş kamerası ve çarpışma önleyici manevra sistemi araçta öne çıkan diğer teknolojik özellikler arasında yer alıyor.

Ford, ayrıca yeni Focus ile beraber FordPass Connect adlı yeni servisini de duyurdu. Araç ile senkronize çalışan mobil uygulama; konum tespiti, yağ-yakıt durumu, kapıları kilitleme-açma ve otomatik çalıştırma gibi pek çok özelliği bünyesinde barındırıyor.

Yeni Focus, tam 8 adet motor seçeneği ile geliyor!

Yeni Ford Focus’un kaputunun altında ise benzinli ve dizel motorlardan oluşan tam 8 adet seçenek bizleri karşılıyor. 1.0 litrelik EcoBoost benzinli motor; 84, 99 veya 123 beygirlik seçenekler ile geliyor. 1.5 litrelik yeni EcoBoost benzinli motor ise 148 ve 180 beygir güç üretebiliyor. Yeni benzinli motor seçeneği ile beraber gelen silindir pasifize teknolojisi, normal kullanımda yakıt tüketimini önemli ölçüde düşürüyor.

Yeni Focus’un dizel tarafında ise 1.5 ve 2.0 litrelik yeni EcoBlue motorlar yer alıyor. 94 ve 118 beygir güç üreten 1.5 litrelik dizel ünitenin yanında 148 beygirlik 2.0 litre dizel motoru görüyoruz. Tüm motor seçeneklerinin 6 ileri manuel ya da 8 ileri otomatik şanzıman seçenekleri ile satın alınabildiğini belirtelim.

Avrupa’da hatchback ve wagon kasa tipiyle satılacak olan yeni Ford Focus, ülkemizin başını çektiği seçili pazarlarda sedan seçeneğine de sahip olacak. Bunun yanı sıra Focus Active crossover ve Focus Vignale donanım seçenekleri de yeni jenerasyon ile beraber kullanıcılara sunulacak. Son olarak İngiltere’de 17.930 Pound’luk başlangıç fiyatına sahip olan aracın Türkiye satışlarının yıl sonuna doğru başlamasını bekliyoruz.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

29 Yorum

    1. Dizel motora beygir değil, tork lazım olduğu için, beygiri az tutmaları herhangi bir kayıp yaratmaz. En fazla son hızını etkiler.

  1. Tasarım işininde iyice cıvkı çıkmaya başladı. Yakında aynı kasa üstünde farklı markaların logosunu görürsem hiç şaşırmayacağım..

  2. Artık insanları şaşırtacak, OHA dedirtecek tasarımlar yapılamıyor.
    Yeni FOCUS bu modellerden birisi.
    Teknolojik olarak tamam ama tasarım olarak Fiat EGEA ve Hyundai İ30’u çok ama çok andırıyor.
    Arka yolcular için konfor elemanları yok denecek kadar az. Arka havalandırma menfezleri yok.
    Yeni Focus vitesi premium olmuş ama yanındaki bardaklıkların mağara gibi görünmesi korkunç!
    Yeni Fiesta’nın büyümüş hali oldu FOCUS.
    Sonrada VW GOLF’ü eleştiriyor insanlar hep aynı tasarım diye.
    VW GOLF bir kez daha sınıf lideri olduğunu kanıtlamış oldu.

    1. golf de polonun büyümüş hali ona bakarsan.. hatta polo almak şu an daha mantıklı. bi alt kasasını çöpe mi atsaydı focus. radikal sayılabilecek değişiklikler var oldukça güçlü ve konforlu görünüyor.. sadece o gıcık direksiyonu değiştirmemeleri ve klima kumandaları bölümünün dandik görünümü olmamış. onun dışında fiyatı da biraz uygun gelirse arka
      diz mesafesi, deri koltuk, panoramik cam tavan, yeni tasarım ve focusun en büyük kozu olan yol tutuşu ile alır başını gider bu araba

      1. Yok GOLF’ün tasarımı eskiymiş yok bu yeni sayılmazmış, sanki diğer firmalar çok farklı. Sonrada VW GOLF’ü eleştiriyor insanlar hep aynı tasarım diye. VW GOLF bir kez daha sınıf lideri olduğunu kanıtlamış oldu. GOLF bu sınıfın lideridir GOLF’ün yanında Focus’un mocusun emsali bile okunmaz!

  3. Bu ne böyle! İç ve dış tasarımında, Yeni İ30 ile Egea arasında çok fazla benzerlik mi var yoksa ben mi yanlış değerlendiriyorum?

      1. Ben tasarımı eleştirmek için söylemiştim, firmanın en başarılı modelinin tasarımı bu olmamalı bence. Global sunumda arabayı anlatan iki adamdan biri şunu dedi ve kulaklarıma inanamadım zaten “…and the magnetic atmosphere of darkness of the space keeps the driver focused all the time while driving.” içimden sağol be hacı, o kadar güzel iç dizayn yapmışsınız ki, hemi de simsiyah, yola odaklanacağım sayenizde, sağol ford, iyiki varsın.

    1. Ben tasarımı eleştirmek için söylemiştim, firmanın en başarılı modelinin tasarımı bu olmamalı bence. Global sunumda arabayı anlatan iki adamdan biri şunu dedi ve kulaklarıma inanamadım zaten “…and the magnetic atmosphere of darkness of the space keeps the driver focused all the time while driving.” içimden sağol be hacı, o kadar güzel iç dizayn yapmışsınız ki, hemi de simsiyah, yola odaklanacağım sayenizde, sağol ford, iyiki varsın.

  4. Alınma yada değip oldukça güzel bir tasarım. Özellikle Station versiyonu ve renkleri çok hoş. Golf’ün sunduğu genişliği sunuyor ve sıkıcı değil çok iyi yol tutuyor ve konforlu Olmuş bu Focus.

  5. Tasarım tamamen egea hb, i30, kia ceed ile aynı denilebilir, Kaldı ki bu araçlar 136 hp güç veren dizeller sunuyor. İç tasarımda araçtan bağımsızlık ilan etmiş multimedya ekranına hiç değinmeyelim. f30 kasanın tasarımına uyumlu çin işi icabı bmw yi takip etmeye devam etsinler. Asıl olan kalır diğerleri tarihe gömülür. Kimseler fanatiklik sanmasın özgün olan golf, civic, astra piyasanın hakimi olur. Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz….

    1. F30 çin işimi yakışmayan mercedes multimedyasidir Bmw oldukça güzel Audi çok mu farklı bmw den size kalsa marka yok piyasada Lexus da bmw gibi gömme değil

  6. dıs tasarım cok guzel .. on konsol ıdare eder.. golf dekı malzeme kalıtesı ve yalıtım bu arabada olsa–belkı bu sefer vardır– 10 numara olur..gırıs sevıyesı minimum 100 den baslar.. euro 5 den asagı gelmezse

    1. Valla yalıtım da varsa zaten yol tutuş ve konfor var dış tasarımda elit olmuş dediginiz gibi 10 numara olur

  7. Ford Alıntı falan yapmadı bunu anlayın artık. Öndeki Aston Martin ızgara zaten ford un tasarım dilidir hyundai ford dan aldı. İç tasarımda ki ekran ilk olarak fiesta da tanıtıldı hyundai oradan aldı fiesta daha erken kamuflaj giymişti. Arka tasarım ise Ford’a her ne kadar egea’ya benzesede çok yakışmış ve daha lüks daha oturanlara duruyor sorun çalan diğer markalarda hepsi ilk önce ford da vardı. Oldukça sık ve elit olan bu tasarım Golf’ü bitirir lakin ülkemizde VW’i birsey sanan milletimiz yine beş para etmeyen arabaları yuceltecek 600€ olan DSG’ için Doğuş a 22.000Tl ödeme kerizliğine devam edecektir

    1. Yeni Focus Ford için çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Yeni Focus Egea/308/i30 karması bir otomobil ön panjur Aston Martin ızgarası arkadan Egea siluet i30/308 karışımı. Yeni Golf 8 2019 yılının Haziran ayında üretime girecek yeni Golf gelene kadar bu sınıfta lider Focus-Megane-Astra olabilir ancak Golf geldikten sonra rakipleri ancak havasını alır

      1. Sanki golfü bedavaya vermişler sana veya wv bedava hissemi verdi sana hey allahım yarabbim sen insanlara akıl fikir ver, herkezin zevkleri farklıdır saygı duymayı öğren

  8. Tasarım işininde artık sonu geldi. Yakında aynı kasa altında farklı logolar görürsem hiç şaşırmyacağım

  9. Yok GOLF’ün tasarımı eskiymiş yok bu yeni sayılmazmış, sanki diğer firmalar çok farklı. Sonrada VW GOLF’ü eleştiriyor insanlar hep aynı tasarım diye. VW GOLF bir kez daha sınıf lideri olduğunu kanıtlamış oldu. GOLF bu sınıfın lideridir GOLF’ün yanında Focus’un mocusun emsali bile okunmaz!

  10. GOLF’ün tasarımı beğenmeyenler şimdi bir kez Egea/i30 bozması Focusla övünsünler. GOLF’ün sınıfının lideri olduğuyla bir kez daha yüzleştiler. VW GOLF C sınıfının lideri, yaratıcısı ve devrimcisidir. Bu sınıfta her zaman GOLF rakiplerine göre daha ağır basar. Yeni GOLF 8’in Haziran ya da Temmuz ayında tanıtılacağı belirtiliyor

  11. Bu sınıfta arka süspansiyonları bağımsız olan tek araçtı, yine öyle mi acaba?

  12. Ford her zaman ve her modelinde olduğu gibi bu focus modelinde de yol tutuş konusunda lider olacak ancak ülkemizde araba kültürü olmadığı icin bu model yine golf un gerisinde kalır ford her 5 senede bir tasarım degisikligine gidiyor yenilenen bu focus modelin de ise bazı modeller le benzerlik var lakin yine de cok güzel ve dinamik görünüyo yenilenmeyen golf 7.5 yada golf 8 den se (farklı olacagini dusunmuyorum 7.5 den!) yenilenmis bur focus daha iyi olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu